Preview Livera HK (D): Burenruzie tussen Pinoké en Amsterdam, lijstaanvoerder Den Bosch ontvangt Hurley

Dit weekend is de langverwachte hervatting van de Livera Hoofdklasse Dames. Koploper Den Bosch neemt het in eigen huis op tegen Hurley, terwijl Amsterdam uit speelt in het Amsterdamse Bos bij de buren van Pinoké. De huidige nummer twee SCHC ontvangt Huizen.

Bloemendaal – Oranje-Rood

De Mussen hervatten de competitie met een thuisduel tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst Oranje-Rood. Zelf bevinden de dames van Bloemendaal zich terug op de tiende plaats met slechts zes punten uit de eerste dertien wedstrijden. De eerdere ontmoeting eindigde dit seizoen in een doelpuntrijke overwinning voor Oranje-Rood: in Eindhoven werd het 5-2. Bloemendaal wist dit seizoen slechts drie wedstrijden te winnen, terwijl Oranje-Rood prima in vorm was voor de winterstop met vier overwinningen op rij en met 29 punten slechts drie punten achterstand heeft op koploper Den Bosch.

Den Bosch – Hurley

Den Bosch wacht in eigen huis in de jacht op titelprolongatie een duel met middenmoter Hurley. De ploeg uit Amsterdam heeft een andere coach aan het roer staan, nadat Jorge Nolte in januari werd vervangen door zijn assistent Patrick Bakker. Eerder dit seizoen boekte de Bosschenaren nog een 0-2 uitoverwinning. Lukt het de Brabanders om hun uitstekende vorm vast te houden? Voor de winterstop won de ploeg vier wedstrijden op rij. De ploeg heeft bovendien defensief de zaken uitstekend op orde en incasseerde slechts zes tegendoelpunten in de eerste dertien wedstrijden. Hurley bevindt zich op een zevende plek stabiel terug in de middenmoot.

Kampong – hdm

In Utrecht wacht een duel in de middelste regionen van de Livera Hoofdklasse, waar nummer negen hdm op bezoek gaat bij nummer zes Kampong. Ook hdm heeft in Marieke van Doorn een nieuwe coach, nadat Sonja Thomann in november besloot op te stappen. Hdm won geen duel in de laatste vier wedstrijden van voor de winterstop en staat op zes punten achterstand op de nummer acht in het klassement, Pinoké. Kampong beleeft een tamelijk wisselvallig seizoen, met vijf overwinningen, vier gelijke spelen en evenzoveel nederlagen. De eerdere ontmoeting besliste Kampong met 2-3 in haar voordeel.

Laren – Groningen

Laren zal de rest van dit seizoen flink aan de bak moeten in de strijd om play-offplaatsing. De ploeg uit het Gooi krijgt aankomende zondag bezoek van hekkensluiter Groningen, dat slechts twee punten behaalde uit dertien wedstrijden. De vorm van Laren van voor het seizoen is ook niet geweldig, van de afgelopen vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen en de laatste drie duels gingen bovendien verloren. De Groningers zullen de rest van het seizoen alle zeilen bij moeten zetten wil het rechtstreekse degradatie nog kunnen voorkomen. De ploeg staat vier punten achter op Huizen dus dat zal nog een flink karwei worden.

Pinoké – Amsterdam

In het Amsterdamse Bos vindt weer eens een burenruzie plaats: de huidige nummer drie Amsterdam gaat op bezoek bij Pinoké. De Amsterdammers staan op slechts twee punten achterstand van koploper Den Bosch en wist de laatste drie wedstrijden voor de winterstop allen te winnen, met ruime cijfers bovendien. Promovendus Pinoké bezet momenteel op de achtste plek een keurige positie in de middenmoot en kan zelfs omhoog kijken, gezien een aardig gat met de nummer negen. Eerder dit seizoen won de ploeg het duel in eigen huis nog nipt met 2-1.

SCHC – Huizen

In Bilthoven neemt de huidige nummer twee op de ranglijst Stichtse het op tegen de nummer elf Huizen. Met slechts twee punten achterstand op de koploper hervatten de Bilthovenaren als meest scorende ploeg de competitie. Huizen staat weliswaar een na laatste, maar boekte vlak voor de winterstop nog wel een belangrijke eerste overwinning van het seizoen op Bloemendaal (2-1), waardoor het vier punten los staat van de nummer laatst. In Huizen eindigde de wedstrijd eerder dit seizoen in een eenvoudige 1-5 overwinning voor SCHC.

Comments (1)

  1. HDM won de laatste wedstrijd voor de winterstop, dus heeft niet de laatste vier wedstrijden voor die stop verloren.

Reageer

Contact Us