Preview Livera HK (D): Degradatiekraker in Groningen, Oranje-Rood wacht topper in Amsterdam

De play-offplekken zijn inmiddels vergeven, maar dat maakt de spanning er niet bepaald minder op. Zo kruisen Amsterdam en Oranje-Rood de degens in de strijd om de hoogste eindklassering, terwijl Groningen en Huizen onderling vechten tegen rechtstreekse degradatie. Het belooft weer een spannend weekend te worden in de Livera Hoofdklasse Dames.

Hurley-Kampong

Voor beide ploegen staat alleen een hogere eindklassering op het spel in de resterende wedstrijden van het seizoen. Kampong bevindt zich momenteel op de zesde plek en de vijfde positie geldt als het hoogst haalbare. De achterstand op Laren bedraagt momenteel slechts een punt. Afgelopen twee wedstrijden won de ploeg uit Utrecht geen enkele wedstrijd, terwijl Hurley drie wedstrijden op rij verloor. Hurley heeft een punt achterstand op nummer zeven Pinoké, terwijl het gat met tegenstander Kampong zes punten bedraagt. In de eerste wedstrijd ging de ploeg uit het Amsterdamse Bos op bezoek bij de Utrechters er vandoor met de drie punten na een 0-3 zege.

hdm-SCHC

Op sportpark Duinzigt wacht hdm een bezoek van de huidige nummer drie SCHC, dat slechts een punt achterstand heeft op koploper Den Bosch. De Bilthovenaren zijn de enige ploeg uit de Livera Hoofdklasse die slechts één wedstrijd verloor en scoorden bovendien verreweg het meeste, maar liefst 61 keer in 18 wedstrijden. Dat is meer dan drie treffers gemiddeld per wedstrijd. Ginella Zerbo is ruim topscoorder van de competitie en met 22 treffers verantwoordelijk voor meer dan een derde van de gehele doelpuntenproductie van SCHC. Voor hdm is het na de zesde plaats van afgelopen seizoen een redelijk teleurstellend seizoen. De ploeg staat negende en is zo goed als veilig, maar de zevende plek lijkt met drie punten achterstand op Pinoké het hoogst haalbare.

Laren-Bloemendaal

In het Gooi krijgt Laren aanstaande zondag bezoek van Bloemendaal. Met nog vier wedstrijden te gaan weet Laren al dat de play-offs er niet meer inzitten en kan het alleen nog de vijfde plek verdedigen. Bloemendaal strijdt echter tegen rechtstreekse degradatie en staat elfde, met slechts twee punten voorsprong op de hatelijke laatste plaats. De Mussen wonnen dit seizoen slechts één wedstrijd. Laren is ook bezig aan een slechte reeks, met drie nederlagen uit de afgelopen vier wedstrijden. De wedstrijd op ‘t Kopje eerder dit seizoen eindigde in een 2-4 overwinning voor Laren.

Amsterdam-Oranje-Rood

De topwedstrijd van het weekend wordt afgewerkt in het Wagener stadion, waar de huidige nummer twee bezoek krijgt van nummer vier Oranje-Rood. Beide ploegen zijn verzekerd van de play-offs, maar de verschillen bovenin zijn klein. Het lijkt dus op het oog een prestigestrijd te worden, waar hooguit een gunstigere eindklassering op het spel staat als daar dit seizoen sprake van mag zijn. De thuisploeg verloor al acht wedstrijden op rij niet, terwijl Oranje-Rood drie wedstrijden op rij de volle winst pakte. De eerdere ontmoeting eindigde in een nipte overwinning in het voordeel van Amsterdam. In Eindhoven werd het 1-2 in het voordeel van de ploeg van Rick Matthijsen.

Pinoké-Den Bosch

In het Amsterdamse Bos gaat de regerend landskampioen en huidig koploper op bezoek bij de Steekneuzen. De Bosschenaren staan bovenaan de ranglijst met een punt voorsprong op de nummers twee en drie en incasseerden dit seizoen slechts acht doelpunten in achttien wedstrijden. De ploeg verloor voor het laatst op 17 maart, ook na een bezoek aan het Amsterdamse bos van de buren van Amsterdam. Sindsdien pakte het de volle buit. Voor Pinoké is het hoe dan ook een prima seizoen na promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg staat zevende en is er komend jaar gewoon weer bij. Aan de Oosterplas werd de heenwedstrijd in het voordeel van Den Bosch beslist met 1-0.

Groningen-Huizen

Voor beide ploegen wordt het erop of eronder aanstaande zondag. De huidige hekkensluiter Groningen heeft een overwinning keihard nodig om rechtstreekse degradatie af te wenden, terwijl Huizen bij een overwinning weer even kan ademhalen en het gat met Groningen vergroot tot zes punten. De Groningers wisten dit seizoen slechts negen keer te scoren, terwijl Huizen wel de dubbele cijfers haalde met veertien treffers. De twee ploegen incasseerde bovendien het meest: Huizen kreeg 53 treffers te verduren, Groningen zelfs 60. Eerder dit seizoen werden de punten gedeeld.

Reageer

Contact Us