Preview Livera HK (D): Den Bosch ontvangt Laren, Amsterdam naar Eindhoven

 

Het eerst deel van het dubbelweekend zit erop en kende een paar verrassende uitslagen. Aankomende zondag volgen er wederom een paar mooie affiches in de Livera Hoofdklasse, met onder meer Laren – Den Bosch en Oranje-Rood – Amsterdam.

Hurley-SCHC

In het Amsterdamse Bos wacht Hurley een pittige wedstrijd tegen SCHC. De Bilthovenaren kennen een prima start van de competitie en vergaarde in drie wedstrijden zeven punten. Vrijdagavond boekte Stichtsche een ruime 6-1 zege op HGC, al kwam de ploeg wel vroeg op achterstand. De thuisploeg pakte bij de buren in het Wagener stadion knap een punt, waarmee de ploeg tot nu toe driemaal gelijkspeelde. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Den Bosch-Laren

Aan de Oosterplas wacht deze zondag een leuk affiche en komt Laren op bezoek. De Bosschenaren pakte vooralsnog de volle buit en gaat fier aan kop na drie wedstrijden. De Brabanders incasseerden vooralsnog slechts één tegentreffer. Voor Laren is de start van het seizoen minder verlopen. De ploeg van Mark Materek boekte na drie speelronden nog geen enkele zege en staat op twee punten. Afgelopen seizoen boekte de Bosschenaren een riante 5-0 zege.

HGC-Kampong

In Wassenaar krijgen de Gazellen bezoek van Kampong. De promovendus staat na drie wedstrijden op de laatste positie en pakte vooralsnog geen enkel punt. Het eerste deel van het dubbelweekend eindigde niet al te best (1-6 bij SCHC), maar de ploeg scoorde in die wedstrijd wel voor het eerst. Ook Kampong is niet al te best aan seizoen begonnen en staat op slechts een punt. Gisteravond verloor de ploeg op de eigen Klapperboom pijnlijk van Bloemendaal (2-3), dus op bezoek bij HGC telt niets anders dan de winst.

Oranje-Rood-Amsterdam

Een mooie wedstrijd in Eindhoven, waar Oranje-Rood bezoek krijgt van kampioen Amsterdam. De ploegen troffen elkaar voor het laatst in de halve finale van de play-offs, waarin de kampioen in de eerste wedstrijd overtuigend won, maar de tweede uiteindelijk via de shoot-out won. De Eindhovenaren boekte op bezoek bij Laren een punt (1-1) na een povere wedstrijd, terwijl Amsterdam twee punten liet liggen bij de buren van Hurley.In het reguliere seizoen gingen de Amsterdammers er met de drie punten vandoor na een 1-2 zege.

Victoria-hdm

 Vooralsnog pakte de Rotterdammers van Victoria slechts een punt uit drie wedstrijden. In het Amsterdamse Bos verloor de promovendus van de Steekneuzen (2-1), die de ploeg daarmee passeerde op de ranglijst. De bezoekers hadden een lastige avond in eigen huis, toen Den Bosch op bezoek kwam en overduidelijk de betere was. Ook de Hagenaars staan vooralsnog op slechts een punt uit drie wedstrijden. Met een gelijkspel zullen beide ploegen dan ook weinig opschieten.

Bloemendaal-Pinoké

Voorlopig is Bloemendaal de absolute stuntploeg van het seizoen. de Mussen vochten vorig jaar nog tegen degradatie en handhaafde zich uiteindelijk via play-outs. Dit jaar ziet het er op ‘t Kopje allemaal een stuk rooskleuriger uit. De ploeg boekte voorlopig drie zeges uit drie wedstrijden en heeft daarmee nu al evenveel punten dan afgelopen seizoen. De Steekneuzen pakte vrijdag de eerste zege van het seizoen en staat op een zevende plek in de Livera Hoofdklasse. Vorig jaar werd er op ‘t Kopje niet gescoord.

Reageer

Contact Us