Preview Livera HK (D): Den Bosch ontvangt stuntploeg Bloemendaal, degradatiekraker in Rotterdam

Aankomende zondag volop actie in de zevende speelronde van de Livera Hoofdklasse. Aan de eigen Oosterplas neemt koploper Den Bosch het op tegen Bloemendaal, dat dit seizoen vooralsnog boven verwachting presteert. In Wassenaar nemen de twee promovendi HGC en Victoria het tegen elkaar op in de strijd tegen degradatie. 

Hurley-Pinoké

In het Amsterdamse Bos neemt Hurley het in eigen huis op tegen de buren van Pinoké. De thuisploeg is momenteel terug te vinden op de negende plek en liep afgelopen weekend op bezoek bij Oranje-Rood tegen de eerste nederlaag aan van het seizoen (3-0). Van de zes wedstrijden eindigden er vier in een puntendeling. Onder meer SCHC en Amsterdam kwamen beiden niet langs het stugge Hurley. De Steekneuzen zijn bezig aan een prima reeks. Van de afgelopen vier duels gingen er maar liefst drie gewonnen, waarmee Pinoké is terug te vinden op de zesde plaats. Vorig jaar nam Pinoké de drie punten mee naar de overkant na een 2-3 zege.

Amsterdam-Laren

Op papier natuurlijk een prachtig affiche in het Wagener Stadion, maar gek genoeg is het treffen van vandaag de dag er een tussen twee ploegen uit het rechterrijtje. De regerend landskampioen boekte afgelopen weekend op bezoek bij Victoria slechts de tweede zege van het seizoen en is terug te vinden op de zevende plek. De bezoekers uit het Gooi kenden onder nieuwe coach Mark Materek een nog slechtere start van het seizoen en stonden na vier duels op slechts twee punten. Sindsdien werd er al twee duels op rij niet gewonnen, al is de ploeg nog altijd terug te vinden op de povere tiende plek. Afgelopen jaargang eindigde wedstrijd in maar liefst 7-2 voor de thuisploeg.

SCHC-hdm

In Bilthoven een interessant treffen tussen twee ploegen in vorm. Stichtsche is na zes duels nog altijd ongeslagen en kwam afgelopen weekend op bezoek bij Den Bosch nog knap terug van een 2-0 achterstand. De Bilthovenaren staan op een keurige derde plek en lijken ook dit jaar weer uitstekende papieren te hebben voor de play-offs. In eigen huis zal in die missie komende zondag afgerekend dienen te worden met hdm. De Hagenaars kenden een stroeve start van het seizoen, maar staan inmiddels op een gedeelde vierde plek na een geweldige zegereeks van drie duels op rij. Vorige editie eindigde in een comfortabele 4-1 zege voor de thuisploeg.

Oranje-Rood-Kampong

Met slechts een punt achterstand op koploper Den Bosch is het vooralsnog een uitstekende start van het seizoen voor Oranje-Rood. Vier van de zes duels gingen gewonnen en alleen de wedstrijd op bezoek bij SCHC eindigde in een nederlaag. De bezoekers van komende zondag leken na een matige start van het seizoen de weg naar boven te hebben gevonden na twee zeges op rij, maar stonden afgelopen weekend na een slippertje in eigen huis tegen hdm weer met beide benen op de grond. De Utrechters staan momenteel achtste en zal een zege nodig hebben om zicht te houden op een plek in het linkerrijtje. Aan de Aalsterweg bleven de punten vorig jaar in eigen huis na een 2-1 zege voor Oranje-Rood.

HGC-Victoria

In Wassenaar een ware degradatiekraker op het programma dit weekend. De twee promovendi staan onderaan de ranglijst op de elfde en twaalfde plaats en alleen Victoria pakte vooralsnog een punt. De Gazellen verloren zes duels op rij en wisten hierin bovendien slechts tweemaal te scoren. Voor beide ploegen zal dit weekend niets anders tellen dan een zege in de missie van het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Op de laatste speeldag van de Promotieklasse vorig jaar troffen de ploegen elkaar voor het laatst. Victoria trok toen na een 1-2 zege aan het langste eind, waarmee de ploeg op twaalf punten voorsprong op de Gazellen als kampioen promotie afdwong naar de Livera Hoofdklasse.

Den Bosch-Bloemendaal 

Vice-kampioen en koploper Den Bosch is ook nog altijd ongeslagen en begon het seizoen met vier zeges op rij en een uitstekend doelsaldo, maar afgelopen twee duels lukte het niet om een topper in eigen voordeel te beslissen. In het Wagener Stadion speelde de ploeg van Raoul Ehren gelijk 1-1, terwijl vorig weekend in eigen huis de zege werd verspeeld tegen SCHC. Voor de Mussen is het seizoen nu al succesvoller dan het vorige, waar het na de eerste drie duels al evenveel punten vergaarde. Sindsdien pakte de ploeg slechts een punt uit drie duels, maar nog altijd staat Bloemendaal op een play-offnotering. Een zege uit bij Den Bosch lijkt wat hooggegrepen, maar de Mussen hebben al vaker verbaasd dit seizoen. Aan de Oosterplas hielden de Bosschenaren in de vorige editie de punten thuis na een ruime 5-0 overwinning.

Reageer

Contact Us