Preview Livera HK (D): Kampong op bezoek bij koploper, Steekneuzen naar Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland
Lees alle previews over de Livera Hoofdklasse dames

Preview Livera HK (D): Kampong op bezoek bij koploper, Steekneuzen naar Oranje-Rood

 

Nog tien speelronden te gaan in de Livera Hoofdklasse. Na afgelopen weekend zijn de voorlopige contouren van een mogelijke top-4 zichtbaar, al kan de subtop bij een zege dit weekend ook zo weer aanhaken. Kampong zal dan moeten winnen van het nog ongeslagen Den Bosch, terwijl de Steekneuzen afreizen naar Eindhoven voor een play-offduel met Oranje-Rood. 

Oranje-Rood – Pinoké

In Eindhoven een belangrijk duel voor de stand bovenin. Voor de Steekneuzen is het voorlopig aanhaken of afhaken en zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden om zicht te houden op de play-offplekken. Pinoké staat momenteel vijfde, met vijf punten achterstand op nummer vier Oranje-Rood. Na een prima zegereeks hebben de Steekneuzen met twee nederlagen op rij even pas op de plaats moeten maken in een seizoen waarin het voorlopig alles of niets is. De ploeg uit het Amsterdamse Bos won vooralsnog zes wedstrijden en verloor er evenzoveel. De Eindhovenaren wonnen hun afgelopen twee duels juist wel. Het duel tussen beide ploegen in speelronde 1 eindigde in een 1-2 zege voor Oranje-Rood door een late treffer van Freeke Moes.

Victoria – Bloemendaal 

Onderin het klassement een degradatieduel tussen Victoria en Bloemendaal, twee ploegen die beiden momenteel op een play-outplek staan. Toch is het gat tussen de twee ploegen maar liefst zeven punten in het voordeel van de Mussen, die het seizoen begonnen met drie zeges op rij en sindsdien in een vrije val zijn beland. Geen enkele wedstrijd werd nog gewonnen. Victoria vergaarde tot dusverre vier punten en lijkt haar lot voor dit seizoen al te kennen. In het heenduel kwamen de Rotterdammers al snel op voorsprong, maar bleek Bloemendaal uiteindelijk toch de sterkere: 3-1.

SCHC – Laren

In Bilthoven neemt Stichtsche het op tegen Laren, dat de weg omhoog inmiddels lijkt te hebben gevonden. De ploeg van Mark Materek boekte alweer twee zeges op rij en is daarmee in ieder geval voor even weg uit de gevarenzone. De thuisploeg is samen met Den Bosch de enige nog ongeslagen ploeg in de Livera Hoofdklasse en staat op een keurige tweede plek. Bovendien zijn de dames van Nettie van Maasakker mer 46 treffers de productiefste ploeg dit seizoen. In het Gooi bleef het 0-0 tot aan de rust, waarna Laren als een kaartenhuis in elkaar stortte en de Bilthovenaren er na een 0-5 zege met de drie punten vandoor gingen.

Hurley – hdm 

In het Amsterdamse Bos wacht een duel tussen de twee koplopers van het rechterrijtje. De Hurleyanen verzamelden tot dusverre een punt meer dan de Hagenaars, die na twee nederlagen op rij even pas op de plaats maken. Lange tijd was de top-4 in zicht, maar inmiddels is het gat met de nummer vier opgelopen tot zeven punten. Beide ploegen zullen dan ook vol voor de winst willen gaan in de hoop nog een gooi te doen naar play-offplekken, al zal dat ook bij een zege nog een lastige klus worden. In Den Haag leek de thuisploeg een zege veilig te stellen, maar gooide Tessa Beetsma vier minuten voor tijd roet in het eten door te tekenen voor een 1-1 gelijkspel.

HGC – Amsterdam

In Wassenaar een duel tussen promovendus HGC en regerend kampioen Amsterdam, een duel tussen David en Goliath. Al is het maar de vraag of het dit keer lukt om Goliath te verslaan. De Gazellen zijn ook over de helft van het seizoen nog altijd zonder punten met gemiddeld vier tegentreffers per wedstrijden en het avontuur in de Hoofdklasse is inmiddels een hels avontuur aan het worden. Voor de Amsterdammers begon het seizoen stroef, maar de afgelopen vier wedstrijden werd er steevast eenvoudig gewonnen. De ploeg van Robbert Tigges staat momenteel derde al bedraagt de afstand op koploper Den Bosch nog altijd vijf punten. De heenwedstrijd eindigde in een 3-0 zege voor Amsterdam.

Den Bosch – Kampong

Aan de Oosterplas neemt koploper Den Bosch het op tegen Kampong. De Bosschenaren zijn flink op stoom en wisten in de afgelopen duels zeven maal te scoren en in die duels was Matla verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie, waarmee ze inmiddels met 16 treffers het topscorersklassement aanvoert. De bezoekers zullen niet graag terugdenken aan hun openingswedstrijd voor eigen publiek, toen de ploeg van Raoul Ehren flink uithaalde en de Utrechters trakteerde op een 1-9 oorwassing. De ploeg van Michiel van der Struijk boekte slechts een punt in de afgelopen drie duels en lijkt de goede vorm die het daarvoor kende voorlopig kwijt te zijn. Inmiddels is de ploeg terug te vinden op de zesde plaats.

Reageer