Preview Livera HK (D): Koploper Den Bosch naar Amsterdam, Oranje-Rood ontvangt SCHC

Het belooft een uiterst spannende middag te worden in de vijftiende speelronde van de Livera Hoofdklasse Dames. De hele top vier treft elkaar onderling.  Zo gaat nummer drie SCHC op bezoek bij nummer vier Oranje-Rood, terwijl de absolute kraker wordt afgewerkt in het Wagener stadion: lijstaanvoerder Den Bosch treft de huidige runner-up Amsterdam.

Oranje-Rood-SCHC

In Eindhoven komt Stichtse langs voor een onderlinge confrontatie bovenin het klassement. Momenteel heeft SCHC slechts één wedstrijdpunt meer in de tussenstand van de Hoofdklasse en staat het op een derde plaats, gevolgd door de opponent van dit weekend op plek vier. Beide ploegen wonnen dit seizoen tien van de veertien wedstrijden en zijn al minstens drie wedstrijden ongeslagen. In de eerdere confrontatie dit seizoen trok SCHC aan het langste eind door de Eindhovenaren met 3-2 te verslaan. Met 44 goals uit 14 wedstrijden is SCHC nog altijd de meest scorende ploeg in de Livera Hoofdklasse Dames.

Hurley-Bloemendaal

In het Amsterdamse Bos komen de Mussen op bezoek bij Hurley. Voor beide ploegen geldt dat er de afgelopen twee wedstrijden geen punt werd gepakt. Hurley won voor deze twee nederlagen echter drie wedstrijden op rij, terwijl Bloemendaal in deze reeks maar een punt pakte. Hurley staat samen met buurman Pinoké met zeventien punten op een zevende plek, terwijl Bloemendaal de voorlaatste plek deelt met Huizen en op zes punten staat. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Bloemendaal afgewerkt leverde het duel geen winnaar op: het werd op ’t Kopje 1-1.

Amsterdam-Den Bosch

Een heuse topper dit weekend wordt afgewerkt in het Wagener stadion, waar nummer twee Amsterdam bezoek krijgt van de regerend kampioen en huidige lijstaanvoerder Den Bosch. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt maar twee punten, dus de koppositie staat op het spel. Weten de Bosschenaren hun positie te verstevigen of neemt Amsterdam het stokje over? Aan de Oosterplas kwam Den Bosch voor eigen publiek als winnaar uit de strijd en werd het 2-0. Vorig seizoen wist de thuisploeg in het Amsterdamse bos echter wel af te rekenen met Den Bosch en werd het 3-1.

 Groningen-Pinoké

Hekkensluiter Groningen krijgt op de Harener Holt dit weekend visite van Pinoké. De Groningers hebben nog altijd maar twee punten uit veertien wedstrijden en incasseerde bovendien al 45 doelpunten dit seizoen, een gemiddelde van meer dan drie treffers tegen per wedstrijd. Promovendus Pinoké doet het dit seizoen lang niet slecht en staat stevig op de achtste plaats. Eerder dit seizoen pakte Groningen een van haar twee behaalde punten op bezoek bij de Steekneuzen, waar het 3-3 werd.

Hdm-Laren

Laren wacht een confrontatie met de dames van hgc. De dames uit het Gooi hervatten de competitie met een eenvoudige zege op Groningen, maar daarvoor pakte het maar liefst drie wedstrijden geen punt. Een play-off plek lijkt ver weg voor Laren nuhet gat met de nummer vier 8 punten bedraagt en zal na de winterstop dus flink aan de bak moeten. Hdm won dit weekend knap op bezoek bij Utrecht en boekte twee overwinningen op rij, waarmee het in ieder geval flink afstand heeft genomen van de gevarenzone. Het eerdere treffen leverde geen winnaar op, aan de Eemnesserweg werd het 2-2.

Huizen-Kampong

In het Gooi treft Huizen de dames van Kampong. Beide ploegen verloren afgelopen weekend en zijn nog op zoek naar de eerste punten van 2019. De Utrechters bevinden zich in het hart van de middenmoot terug op de zesde plek, terwijl Huizen zich terugvindt op de voorlaatste plaats. De Huizers hebben wel een redelijke voorsprong op de laatste plaats van vier punten. In Utrecht liet de ploeg van Santi Freixa geen spaan heel van Huizen en won het met 5-0.

Reageer

Contact Us