Preview Livera HK (D): Koploper Den Bosch ontmoet Victoria, Stichtsche naar Amsterdamse Bos | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Livera HK (D): Koploper Den Bosch ontmoet Victoria, Stichtsche naar Amsterdamse Bos

Aankomende zondag is het alweer tijd voor de twaalfde speelronde in de Livera Hoofdklasse. Sinds afgelopen weekend gaat Den Bosch alleen aan kop, gevolgd door SCHC. De Bosschenaren reizen dit weekend af naar Rotterdam voor een duel met promovendus Victoria, terwijl Stichtsche het in het Amsterdamse Bos opneemt tegen Pinoké. 

Bloemendaal-Oranje-Rood

Sinds de droomstart van het seizoen zijn de Mussen bezig aan een lange vrije val. Momenteel staat Bloemendaal nog op de veilige negende plek, maar sinds afgelopen weekend hijgt Laren in de nek. De vraag is of de thuisploeg het lot van de degradatiezone weet te ontlopen. In Oranje-Rood treft het in ieder geval een ploeg in vorm, er werd immers al twee keer op rij gewonnen en de Eindhovenaren staan sinds afgelopen weekend op de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs. De Brabanders leken af te stevenen op puntverlies tegen Victoria, maar Marlene Rybacha had andere plannen en scoorde vlak voor tijd de winnende. Vorig seizoen nam de ploeg uit Eindhoven de punten mee na een 1-3 zege.

hdm-Amsterdam

Een pittig wedstrijd voor hdm dit weekend, dat het in eigen huis opneemt tegen regerend kampioen Amsterdam. De Hagenaars liepen afgelopen weekend tegen een pijnlijke 3-2 nederlaag aan bij Laren en staan op een zevende plek. De ploeg van Ivar Kontschke beleeft een uiterst wisselvallig seizoen en boekte zowel vijf zeges als vijf nederlagen en het gat met de nummer vier bedraagt momenteel vier punten. De bezoekers kenden een wat stroeve start van het seizoen, maar wisten inmiddels – ondanks een blessuregolf – al drie wedstrijden op rij te winnen. Afgelopen editie eindigde in een doelpuntrijke 2-6 zege voor de Amsterdammers.

Kampong-Hurley

De Utrechters waren lange tijd bezig aan een opmars, maar de afgelopen twee wedstrijden wist de ploeg van Michiel van der Struijk niet te winnen van de topploegen Amsterdam (0-2) en SCHC (1-1). Dat is zeker geen schande en de achterstand op de op vier bedraagt nog altijd slechts drie punten. Desondanks zou een zege op de eigen Klapperboom goed uitkomen. De vorm van de bezoekers is wisselend te noemen en sowieso is Hurley de ploeg die met vijf keer het vaakst gelijkspeelde dit seizoen. Ook afgelopen weekend eindigde in een remise, nadat een 2-1 voorsprong op Bloemendaal uit handen werd gegeven. In Utrecht was Kampong vorig jaar kansloos en eindigde het duel in een 0-3 zege voor de Hurleyanen.

Laren-HGC

Voor Laren zit er dit weekend maar één ding op en dat is winnen. De ploeg van Mark Materek deed dit afgelopen zondag voor de tweede keer dit seizoen en wil zo snel mogelijk weg uit de degradatiezone. In HGC treft het wat dat betreft misschien wel de ideale tegenstander. De Gazellen lijken dit seizoen het niveau van de Hoofdklasse simpelweg niet aan te kunnen en zijn op de helft van de competitie nog altijd puntloos. De afgelopen drie duels werd er bovendien ruim verloren zonder ook maar één keer te scoren. Wil de ploeg uit Wassenaar het de concurrentie om degradatie nog lastig maken, zal er toch echt een keer gestunt moeten gaan worden.

Pinoké-SCHC

Afgelopen weekend lukte het de Steekneuzen niet om de burenruzie met Amsterdam in eigen voordeel te beslechten, waardoor Pinoké de gevierde vierde plaats afstond aan Oranje-Rood. Toch zijn de prestaties van Pinoké dit seizoen alleraardigst en een top-vierklassering is zeker niet ondenkbaar. De tegenstander van aankomend weekend heeft zich vooralsnog geprofileerd als een onneembare veste en verloor nog geen enkel duel. Ook is de ploeg van Nettie van Maasakker momenteel met 38 treffers de productiefste van de Livera Hoofdklasse. Ook vorig seizoen scoorde Stichtsche er in het Amsterdamse Bos op los, toen werd het 1-6 voor de bezoekers.

Victoria-Den Bosch

Promovendus Victoria is al vier wedstrijden op rij zonder punten, maar de ploeg ging tijdens deze reeks zeker niet altijd kansloos ten onder. Het heeft bewezen het meerdere ploegen lastig te kunnen maken, maar helaas koopt de ploeg hier vaak niets voor. De ploeg staat momenteel in niemandsland op de voorlaatste plaats, terwijl het gat met de veilige negende plek maar liefst zeven punten bedraagt. Voorlopig lijkt het lot van de Rotterdammers reeds voorbestemd, al kan er in de overige elf duels nog een hoop gebeuren. De Bosschenaren zijn nog altijd ongeslagen en gaan fier aan kop. In elf wedstrijden werd de defensie bovendien slechts zes keer gepasseerd en zijn daarmee een lastige horde.

Reageer