Preview Livera HK (D): Koploper Den Bosch ontvangt Huizen, Oranje-Rood op bezoek bij Pinoké

Komend weekend neemt de huidige lijstaanvoerder het in eigen huis op tegen de dames van Huizen. Achtervolger Oranje-Rood reist af naar de hoofdstad voor een duel met Pinoké, terwijl Amsterdam op bezoek gaat bij de dames van hdm.

Bloemendaal-SCHC

Bloemendaal krijgt dit weekend bezoek van de dames van Stichtse. De Bilthovenaren verloren afgelopen weekend de kraker van koploper Den Bosch (2-1) en zal zich dus koste wat het kost willen herpakken. De Mussen pakte afgelopen weekend weliswaar een punt bij Kampong, maar hebben al geruime tijd geen wedstrijd gewonnen. Vorig seizoen eindigde in de confrontatie op ’t Kopje in een 0-4 thuisnederlaag voor Bloemendaal.

Den Bosch-Huizen

Voor de regerend landskampioen lijkt alles voor de wind te gaan. De Bosschenaren wonnen al vier wedstrijden op rij en incasseerden na elf gespeelde wedstrijden pas vijf tegendoelpunten. Vorige week werd de naaste concurrent SCHC in eigen huis opzij gezet. Voor Huizen ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. De ploeg verloor twee keer op rij, en is na elf wedstrijden nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Vorig seizoen eindigde in een 3-0 overwinning voor Den Bosch.

Pinoké-Oranje-Rood

In het Amsterdamse Bos ontvangt promovendus Pinoké de dames van Oranje-Rood. Vorige week wonnen de Steekneuzen thuis van Huizen (3-1), waar Oranje-Rood een knappe overwinning boekte op bezoek bij Laren (1-3). Voor de Eindhovenaren betekende de winstpartij de derde op rij en klom het bovendien naar de tweede plaats in het klassement. Pinoké verstevigde door de overwinning haar positie in de middenmoot en staat achtste, met zes punten voorsprong op haar achtervolger.

Laren-Hurley

In het Gooi komen de dames van Hurley op bezoek bij Laren. Laatstgenoemde ploeg leed afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag tegen naaste concurrent Oranje-Rood (1-3), waarmee het voor de tweede keer verloor uit elf. Hurley is bezig aan een prima reeks en boekte drie overwinningen uit vier wedstrijden. Vorige editie eindigde de confrontatie in een doelpuntrijk duel waarin Laren aan het langste eind trok (4-3).

hdm-Amsterdam

Amsterdam reist dit weekend af naar Den Haag voor een confrontatie met hdm. De ploeg uit de residentiestad kent een mindere fase van het seizoen en won al vier wedstrijden op rij niet. De dames uit de hoofdstad staan op een vierde plaats in het klassement en boekte afgelopen weekend een eenvoudige 0-3 zege op hekkensluiter Groningen. In de voorgaande editie trokken de Amsterdammers aan het langste eind en werd het 1-4.

Kampong-Groningen

Hekkensluiter Groningen treft in Utrecht de dames van Kampong, die terug te vinden zijn op de zesde plek. Momenteel zijn de dames van Kampong twee wedstrijden op rij ongeslagen, terwijl Groningen al drie wedstrijden op rij verloor. Afgelopen seizoen wisten de Groningers nog te stunten middels een 1-2 zege in een seizoen waarin maar twee keer werd gewonnen. Dit seizoen zijn de Groningers nog zonder zege.

Reageer

Contact Us