Preview Livera HK (D): Koplopers Bloemendaal, Den Bosch en Oranje-Rood hebben nog alle punten

 

Komend weekend is het de beurt aan de dames voor een dubbelweekend in de Livera Hoofdklasse. Tot nu toe zijn alleen Bloemendaal, Den Bosch en Oranje-Rood ongeschonden de eerste speelrondes doorgekomen. Allen hebben zes punten uit twee wedstrijden. Opvallend genoeg zijn Laren en Kampong nog onderin de ranglijst te vinden. Beide ploegen snakken naar de eerste overwinning van het seizoen. 

Laren – Oranje-Rood

De thuisploeg ontsnapte afgelopen weekend van een tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Marc Materek speelt met vrijwel dezelfde selectie als afgelopen jaar. Als toevoeging draaien elke week een aantal jeugdspelers mee. Tegen SCHC ging Laren kansloos ten onder, terwijl afgelopen weekend Pam van Asperen haar ploeg tegen Hurluy op 2 – 2  kon houden.

Oranje-Rood is de Gold Cup winnaar en staat op een gedeelde eerste plaats. De ploeg is op meerdere plaatsen in het veld dit seizoen gewijzigd. Een aantal steunpilaren verlieten de club en zes nieuwe speelsters kwamen terug. Manuela Orroz en Manula Vilar del Valle kwamen uit het buitenland. Toch kijkt hockeyend Nederland vooral naar talent Thirsa Kho. Het jonge talent verliet afgelopen jaar Nijmegen, en kwam afgelopen weekend tot twee keer toe aan scoren. In het seizoen 2018-2019 kon Laren geen punt overhouden aan de dubbele ontmoeting met Oranje-Rood. Een overwinning voor Oranje-Rood lijkt vanavond voor de hand te liggen.

SCHC – HGC

De thuisploeg scoorde afgelopen weekend op ‘zijn Duits’. In de laatste minuut was het nieuwkomer Yibbi Jansen die met een droge sleep, landskampioen Amsterdam niet met drie punten naar huis liet gaan. Deze Yibbi Jansen kreeg afgelopen week meer goed nieuws te horen. Het talent, afkomstig van Oranje-Rood, is door Alyson Annan weer opgeroepen voor Oranje. Hier zal zij onder andere de strijd aangaan met Caia van Maasakker, die al jaren de sleepcorner voor Oranje en SCHC mag nemen. De strijd, wie de eerste sleepcorner van Oranje mag gaan worden, lijkt dit jaar tot nu toe in het voordeel van Jansen te zijn. Tegen HGC zullen beide kemphanen vast en zeker de kans krijgen om de sleep goed te beoefenen.

HGC is nieuwkomer in de Livera Hoofdklasse en staat na twee speelrondes onderaan. Met een 3 – 0 nederlaag tegen Amsterdam en een 0 – 1 verlies tegen Bloemendaal, heeft de ploeg nog geen punten behaald. Tegen SCHC zal HGC de deur goed dicht moeten houden.

Kampong – Bloemendaal

Kampong is deze competitie erg slecht begonnen. In de eerste wedstrijd werd de ploeg uit Utrecht getrakteerd op een fikse oorwassing. In de thuiswedstrijd werd de ploeg van Michiel van der Struijk met 1 – 9 aan de kant gezet door Den Bosch. Kampong-speelster Pam Imhof was van mening dat een aantal basisafspraken die wedstrijd nog niet klopten. Afgelopen weekend speelde de ploeg ternauwernood gelijk tegen promovendi Victoria. Bloemendaal is de competitie opvallend goed begonnen. De ploeg is na twee wedstrijden mede koploper van de Livera Hoofdklasse. Fee Schreuder was vorig seizoen al van mening dat de ploeg een nieuwe impuls nodig zou hebben om een stabiele subtopper te worden. De nieuwe coach Jeroen Visser lijkt dit tot nu toe te kunnen bewerkstelligen. Bloemendaal heeft dit jaar twee overwinningen geboekt, dit is al meer dan afgelopen jaar, waar de ploeg maar een keer kon winnen in de reguliere competitie. Een spannende wedstrijd lijkt er vrijdagavond te ontstaan, waarin Kampong probeert om terug te komen in de middenmoot.

HDM – Den Bosch

Deze wedstrijd lijkt bij voorbaat al een formaliteit te worden. Den Bosch won afgelopen jaar met 3 – 0 en 0 – 2 tegen de ploeg uit Den Haag. De ploeg van Raoul Ehren is al jaren topfavoriet om landskampioen te worden. Dit jaar zal dat niet anders zijn, want de ploeg kent weinig speelsters die zijn vertrokken. Daarnaast lijkt topschutter Frederique Matla lijkt de afgelopen twee weken getergd te zijn (de speelster werd door Annan niet opgeroepen voor Oranje), maar is na twee speelrondes de enige topscorer van de Livera Hoofdklasse.

HDM speelt dit jaar met twee Britse speelsters. Flora Peel en Livy Paige kwamen over naar Den Haag. Daarentegen vertrok het grootste talent van de club, Pien Dicke, naar SCHC. HDM staat na twee speelrondes op de zevende plaats, en lijkt vrijdagavond klaar voor de slachtbank.

Pinoké – Victoria

Een interessante ontmoeting is de wedstrijd tussen Pinoké en Victoria. De thuisploeg speelde tijdens de Gold Cup wedstrijden een aantal sterke wedstrijden. Toch staat de ploeg na twee speelrondes op de gedeelde laatste plek. Tot twee keer toe verloren de Steekneuzen beide wedstrijden met 1 – 0.

Victoria is nieuwkomer in de Livera Hoofdklasse en speelde afgelopen weekend verrassend gelijk tegen Kampong. Met een 3 – 3 gelijkspel, kon Victoria het eerste punt van het seizoen vieren. Of Victoria opgewassen is tegen Pinoké, is nog maar de vraag.

Amsterdam – Hurley

Hurley hoeft komende vrijdag niet ver te reizen. In het Amsterdamse bos wordt de derby van Amsterdam gespeeld. Met twee gelijke spelen staat Hurley tot nu toe in de middenmoot. Dit had niet gehoeven, want afgelopen weekend stond de ploeg lang op voorsprong. Pas in de laatste minuten werd deze voorsprong weggegeven, waardoor een plek bovenin de competitie net niet lukte.

Amsterdam is de regerende landskampioen en het team welke nog niet in vorm lijkt. Tegen SCHC kon de ploeg van Robert Tigges nog geen goed spel laten zien. Met een 1 – 1 einduitslag, pakte Amsterdam een punt in Bilthoven. Toch lijkt een overwinning voor Amsterdam op Hurley gemakkelijk te worden. De ploeg kent vele internationals, ervaring en de drive om te winnen. Afgelopen jaar won Amsterdam met 1 – 0 en 1 – 2 van Hurley.

Reageer

Contact Us