Preview Livera HK (D): Kraker in Wagener Stadion, Den Bosch bezoekt Steekneuzen | Hoofdklasse Hockey Nederland
Preview Hoofdklassehockey met Sanne Koolen

Preview Livera HK (D): Kraker in Wagener Stadion, Den Bosch bezoekt Steekneuzen

 

De laatste speelronde van de Livera Hoofdklasse voor de winterstop is aanstaande en kent een paar prachtige affiches. In het Wagener Stadion ontvangt regerend landskampioen Amsterdam het uitstekend presterende SCHC, terwijl koploper Den Bosch een bezoek brengt bij de buren en langsgaat bij Pinoké. 

Laren-Hurley

In het Gooi brengt Hurley een bezoek aan de lichtblauwen van Laren, die gisteravond onderuit gingen op bezoek bij Stichtsche in de inhaalwedstrijd van afgelopen zondag. Laren was voor de nederlaag met twee overwinningen op rij juist bezig aan een opmars en is daarmee eindelijk uit de gevarenzone geklommen. De tegenstander van aankomende zondag is terug te vinden op de vijfde plek, op zes punten achterstand van de play-offplekken. De Hurleyanen zijn al vier wedstrijden op rij ongeslagen en de thuisploeg zal dus aan de bak moeten om met een enigszins goed gevoel de winterstop in te gaan. In het Amsterdamse Bos speelden de ploegen met 2 – 2 gelijk.

HDM – Oranje-Rood

De Hagenaars nemen het in eigen huis op tegen Oranje-Rood, dat aanzienlijk beter in vorm is. De Hagenaars hadden een poosje de top-4 in het vizier,maar zijn na drie nederlagen op rij inmiddels afgegleden naar de achtste plaats. De verschillen in de middenmoot zijn weliswaar klein, mocht de thuisploeg nog ergens de hoop bewaren op een top-4 klassering dan zullen dit soort wedstrijden ook eens gewonnen moeten worden. De Eindhovenaren steken in uitstekende vorm en wonnen hun laatste drie duels. Gisteren werd Pinoké in eigen huis verslagen in de inhaalwedstrijd en de voorsprong op plek vijf is met zes punten uiterst comfortabel. In Eindhoven werd het met 5 – 3 een doelpuntrijk duel, gewonnen door de Eindhovenaren.

Laura Nunnink in actie tijdens de inhaalwedstrijd op 6 december.
Laura Nunnink in actie tijdens de inhaalwedstrijd op 6 december. Foto: Roel Ubels

Pinoké-Den Bosch

Koploper Den Bosch gaat langs bij de Steekneuzen in een poging de ongeslagen status te behouden. De vice-kampioen is in jacht op de landstitel voorlopig ongenaakbaar en sinds enkele weken alleen koploper, al bedraagt het gat met runner-up SCHC slechts twee punten. De Bosschenaren hebben van de Hoofdklasse de beste defensie en moesten slechts negen tegentreffers incasseren in dertien duels. De bezoekers zijn dit seizoen zeer wisselvallig. De Steekneuzen verloren dit seizoen zeven keer, maar wonnen er ook zes. Gelijk speelde Pinoké nog niet en de Steekneuzen zijn daarmee terug te vinden op plek zes. Het duel aan de Oosterplas eindigde in een 3 – 1 zege voor de Bosschenaren.

Bloemendaal-HGC

Een echte degradatiekraker op ‘t Kopje, waar HGC nog altijd op jacht gaat naar de eerste punten van het seizoen. Willen de Gazellen nog iets van hoop bewaren ook volgend jaar in de Livera Hoofdklasse actief te zijn, dan zullen dit soort wedstrijden toch echt eens gewonnen moeten om de druk op Victoria op te voeren. De achterstand op de Rotterdammers bedraagt momenteel vijf punten. De Mussen sprokkelen de laatste weken wel wat puntjes, maar zitten nog altijd in de gevarenzone. Met een thuiszege kan Bloemendaal echter op een veilige negende plek het nieuwe jaar ingaan, maar dan moet Laren wel punten verspelen. In Wassenaar boekte de Mussen een nipte 0-1 zege.

Kampong-Victoria

Op de Klapperboom komt promovendus Victoria op bezoek bij Kampong. De Utrechters begonnen het seizoen dramatisch, waarna ze zich knap herstelden. De play-offs waren dichtbij, maar de afgelopen weken kwam er zand in de motor. In de afgelopen vier duels werd er niet gewonnen en maar liefst drie keer verloren, waarmee de ploeg van Michiel van der Struijk is afgegleden naar de zevende plek. Voor de Rotterdammers lijkt het lot van dit seizoen inmiddels bekend. Voorlopig bevindt de ploeg zich in niemandsland op de elfde plaats. In eigen huis leek Victoria er met de zege vandoor te gaan, maar twee minuten voor tijd gooide Kampong roet in het eten en werd het 2 – 2.

Amsterdam-SCHC 

De kraker van het weekend wordt afgewerkt in het Amsterdamse Bos. De huidige nummer twee Stichtsche gaat op bezoek bij Amsterdam, dat derde staat met een achterstand van drie punten op de tegenstander van aankomende zondag. De regerend landskampioen begon dit seizoen pover, maar lijkt de afgelopen weken – ondanks een blessuregolf – de vorm weer te hebben gevonden. De afgelopen vijf duels gingen vaak met ruime cijfers gewonnen en de jacht op titelprolongatie is volop ingezet. Het zou lekker zijn voor de dames van Robbert Tigges zich naast SCHC te nestelen voor de winterstop, maar ook die ploeg is in prima doen. Met name Yibbi Jansen verkeerd in bloedvorm, het strafcornerkanon scoorde immers al zestien keer dit seizoen. In Bilthoven werden de punten verdeeld na een 1 – 1 remise.

Reageer