Preview Livera HK (D): kraker tussen Kampong en Laren. Den Bosch ontvangt hekkensluiter Groningen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Livera HK (D): kraker tussen Kampong en Laren. Den Bosch ontvangt hekkensluiter Groningen

 

Op vrijdagavond 20.30 uur is er een extra speelronde in de Livera Hoofdklasse voor dames. Alle teams spelen op vrijdag als wel op zondag een wedstrijd. Nadat Den Bosch afgelopen week een gevoelige tik heeft gekregen van Amsterdam, zullen zij dit weekend proberen de aansluiting met de top-2 te behouden. Kampong en Laren hebben nog een beetje hoop op de play-offs. De winnaar kan de aansluiting vinden met de top-4, de verliezer valt af. 

Kampong – Laren

Deze kraker tussen Laren en Kampong leverde in de eerste seizoenshelft een nipte overwinning voor Laren op (1-0). Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, zo is ook te zien op de ranglijst. De teams hebben maar twee punten verschil in het voordeel van Laren. Kampong won afgelopen week met 1-4 van Huizen en wil graag revanche nemen voor het verlies in de uitwedstrijd. Laren kreeg afgelopen week een gevoelige tik om de oren, door met 1-2 van HDM te verliezen.

Hoofdklassehockey is vrijdagavond LIVE bij deze wedstrijd met interviews van de speelsters. Ook is er een liveverslag. Volg hoofdklassehockey ook op Facebook en Instagram om de laatste updates te volgen.

Pinoké – HDM

Beide teams hebben zeventien punten behaald en lijken veilig te zijn voor degradatie. HDM is de te kloppen ploeg in de Hoofdklasse. De ploeg van Marieke van Doorn is in een blakende vorm. In de laatste drie wedstrijden werden negen punten gehaald. Afgelopen week werd Laren in de 65ste minuut aan de kant gezet door matchwinnaar Pien Dicke. HDM gaat het niet makkelijk krijgen tegen Pinoké. De ploeg uit Amsterdam zal getergd zijn, nadat vorige week werd verloren van hekkensluiter Groningen. Pinoké heeft beide wedstrijden na de winterstop verloren en zal op zoek moeten naar de juiste vorm.

Den Bosch – Groningen

Groningen zal vrijdag een tocht van 250 kilometer met de bus moeten afleggen voor de ontmoeting met Den Bosch. De ploeg van Julian Steen zal met veel vertrouwen de wedstrijd tegen Den Bosch ingaan. Afgelopen week werd Pinoké met 2-1 in eigen huis verslagen. De aansluiting met Huizen en Bloemendaal is hierdoor gemaakt. De ploeg van Raoul Ehren (Den Bosch) kreeg afgelopen week een flinke tik te verduren, door met 1-2 te verliezen van directe concurrent Amsterdam. Den Bosch dat op papier fysiek het sterkte team is, zal geconcentreerd moeten spelen om de aansluiting met SCHC en Amsterdam niet te verliezen.

Bloemendaal – Amsterdam

Op het Kopje treed Bloemendaal aan tegen Amsterdam. De ploeg van Rick Mathijssen maakte afgelopen week bekend dat een nieuwe coach voor komend seizoen is vastgelegd, namelijk assistent coach Robert Tigges (lees ook: Robbert Tigges Hoofdcoach dames 1). Dit werd bekend gemaakt, nadat Amsterdam een fantastisch resultaat behaalde tegen Den Bosch. Afgelopen weekend versloeg het team van Mathijssen in eigen huis de directe concurrent met 2-1.

Bloemendaal, welke wordt begeleid door Teun de Nooijer, heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. Doordat concurrent Groningen vorig weekend drie punten behield, zal Bloemendaal alle zeilen moeten bijzetten. Kan Amsterdam haar goede vorm behouden of is de ploeg indirect al bezig met het nieuwe seizoen waarbij Tigges de leiding gaat nemen?

SCHC – Hurley

Stichtse is door het verlies van Den Bosch vorige week de gedeeld koploper met Amsterdam. De ploeg uit Bilthoven is in een uitstekende vorm en heeft de laatste vier wedstrijden gewonnen. Hurley boekte afgelopen weekend een zakelijke overwinning door Bloemendaal met 2-1 te verslaan. Door deze overwinning is Hurley een sterke middenmotor. De ploeg lijkt als enige team uit de gehele competitie niet meer mee te spelen om ‘de papieren’. Het gat met nummer vier Oranje-Rood is twaalf punten en het gat met de degradatie kandidaten is veertien punten. De eerste wedstrijd tussen Hurley en SCHC eindige in een gelijkspel, namelijk 1-1.

Huizen – Oranje-Rood

Dat Huizen de punten hard nodig heeft tegen Oranje-Rood blijkt wel uit de spanning die in de staart van de competitie is ontstaan. Huizen staat na de vijftiende speelronde op een gedeelde één-na-laatste plaats. Bloemendaal en Huizen hebben beide zes punten behaald. De voorsprong op Groningen is één punt. Oranje-Rood lijkt zeker te zijn van een play-offs plaats. Het gat met achterblijver Laren is acht punten. Wel werd er afgelopen weekend verloren van SCHC, waardoor de ploeg uit Eindhoven graag dit weekend de zes punten wil behouden.

Reageer