Preview Livera HK (D): Lijstaanvoerder Den Bosch op bezoek bij Oranje-Rood, Amsterdam ontvangt Laren

De laatste speelronde voor de winterstop is er een om van te smullen. Zo ontvangt koploper Den Bosch de nummer twee Oranje-Rood. In Bilthoven ontvangt SCHC de dames van Kampong, terwijl in het Wagener stadion Laren op bezoek gaat bij Amsterdam.

Groningen-hdm

Hekkensluiter Groningen won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de Livera Hoofdklasse Dames en staat op slechts twee punten uit twaalf wedstrijden. In eigen huis pakte het bovendien geen enkel punt. Hdm verloor dit seizoen acht keer, en verloor al haar laatste drie wedstrijden.

Amsterdam-Laren

In de hoofdstad komt Laren op bezoek. De dames uit het Gooi maakte de afgelopen weken pas op de plaats in de strijd om play-offplaatsen nadat het twee wedstrijden op rij verloor van directe concurrent Oranje-Rood en Hurley. Amsterdam won juist twee wedstrijden op rij en heeft negen van haar twaalf wedstrijden gewonnen. De ploeg speelde als enige nog niet gelijk. Vorig seizoen won Amsterdam beide ontmoetingen.

Hurley-Pinoké

In het Amsterdamse Bos vindt een strijd plaats tussen de buren van Hurley en Pinoké. De thuisploeg is uitstekend in vorm en wist al haar drie laatste wedstrijden te winnen. De vorige editie tussen de beide Amsterdamse ploegen eindigde in een 2-0 overwinning voor de Steekneuzen. Pinoké staat als promovendus op een keurige achste plaats, Hurley staat zevende.

Oranje-Rood-Den Bosch

De Brabantse derby tussen Oranje-Rood en Den Bosch is een ontmoeting tussen de nummers een en twee. Eerder dit seizoen trokken de Eindhovenaren aan het langste eind, waarmee het de enige ploeg is in de Hoofdklasse die Den Bosch wist te verslaan. Mocht Oranje-Rood er opnieuw in slagen om af te rekenen met Den Bosch, komt het op evenveel punten te staan als de lijstaanvoerder.

Huizen-Bloemendaal

In het Gooi komen de Mussen op bezoek bij Huizen. Beide ploegen hebben het zwaar dit seizoen, zo wist Huizen nog niet te winnen en boekte Bloemendaal slechts een punt in haar laatste vijf wedstrijden. Vorige editie eindigde in een 1-1 gelijkspel op ’t Kopje. Weet Huizen de wedstrijd te winnen, komt het net als Bloemendaal op zes punten te staan.

SCHC-Kampong

In een streekderby treft de nummer twee en meest scorende ploeg SCHC de dames van Kampong. SCHC staat op de derde plaats, terwijl de ploeg uit Utrecht zich terugvindt op plek zes. Kampong is nu drie wedstrijden op rij ongeslagen. SCHC verloor dit seizoen slechts een wedstrijd en heeft 36 doelpunten gemaakt in twaalf wedstrijden.

Reageer

Contact Us