Preview Livera HK (D): SCHC krijgt bezoek van Laren, EHCC-winnaar Amsterdam ontvangt buren van Hurley

 

Na een interlandperiode van 3 weken waarin ook de EHCC plaatsvond, hervat de Hoofdklasse Dames dit Koningsweekend weer voor een spannende ontknoping. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn de play-offplekken vergeven, maar onderin is de strijd tegen rechtstreekse degradatie nog lang niet beslist. In Bilthoven wacht dit weekend een kraker tussen SCHC en Laren, Terwijl EHCC-winnaar Amsterdam langsgaat bij de buren van Hurley. 

Oranje-Rood-Groningen

De Eindhovenaren zijn zoals bekend verzekerd van een notering bij de laatste vier, dus de ploeg strijdt alleen nog voor een hogere eindklassering dan de huidige vierde plek. De Eindhovenaren verloren hun laatste wedstrijd met ruime cijfers (5-2) op bezoek bij Amsterdam, na een reeks van drie overwinningen op rij. Voor Groningen staan er hele andere belangen op het spel, naar de ploeg nog altijd hekkensluiter is en zodoende vecht voor lijfsbehoud. De ploeg heeft momenteel slechts zeven punten, maar lijkt een stuk beter uit de winterstop te zijn gekomen. In de laatste vijf wedstrijden verzamelde de Groningers vijf punten. Is de weg hiermee omhoog gezet of komt de eindsprint te laat? Naaste concurrent Bloemendaal vergaarde slechts een punt meer, dus een overwinning kan al voldoende zijn om in ieder geval rechtstreekse degradatie af te wenden. In Groningen won Oranje-Rood eerder dit seizoen met 0-2.

Bloemendaal-Pinoké

Op ‘t Kopje komen de Steekneuzen op bezoek. De Mussen staan op de voorlaatste plaats en zijn nog lang niet veilig. Met een mogelijke overwinning zou een grote stap gezet kunnen worden om degradatie nog even uit te stellen, maar de cijfers van Bloemendaal in de laatste wedstrijden zijn niet extreem hoopgevend: de ploeg pakte in de afgelopen tien wedstrijden maar drie punten. Promovendus Pinoké kent dit seizoen daarentegen een prima rentree in de Hoofdklasse. De ploeg strijdt nergens meer voor, al kan het nog wel gaan voor een hogere eindnotering en de eer van het Amsterdamse Bos: de ploeg staat momenteel slechts twee punten achter Hurley. De heenwedstrijd werd met 3-2 beslist in het voordeel van Pinoké.

Huizen-HDM

In het Gooi wacht dit weekend een strijd tussen nummers tien Huizen en negen HDM. Voor de thuisploeg kan een hele grote stap worden gezet richting het voorkomen van rechtstreekse degradatie. De ploeg staat nu drie punten verwijderd van de laatste plaats, mede door de heerlijke wedstrijd in Groningen voor de interlandperiode. Na een 3-0 achterstand zorgde Amber Folmer er hoogstpersoonlijk voor dat het nog gelijk werd.  HDM kent een teleurstellend seizoen maar lijfsbehoud is in ieder geval een feit. De ploeg is niet in uitstekende vorm en won al vier wedstrijden op rij niet. De eerdere ontmoeting eindigde in een puntendeling: 1-1.

Hurley-Amsterdam

Burenruzie in het Amsterdamse Bos, waar de Hurleyanen bezoek krijgen van kersverse EHCC-winnaars Amsterdam. De thuisploeg bevindt zich op een zevende plek met twee punten voorsprong op de andere buren van Pinoké. Na drie nederlagen op rij boekte de ploeg voor de interlandbreak weer eens een overwinning, in eigen huis tegen Kampong. Door deze overwinning blijft de zesde plek nog in zicht, wat het hoogst haalbare lijkt dit seizoen. Amsterdam kent een uitstekend seizoen en won afgelopen weekend de EHCC in eigen huis. De ploeg van Mathijssen is in de Hoofdklasse bovendien al negen wedstrijden op rij ongeslagen en heeft een punt minder dan koploper Den Bosch, de ploeg die in de halve finales van de EHCC werd uitgeschakeld door de Amsterdammers. In het Wagener stadion trok Amsterdam aan het langste eind en versloeg het Hurley met 1-0.

Kampong-Den Bosch

In Utrecht wacht Kampong een bezoek van koploper Den Bosch. De Bosschenaren zullen de nare nasmaak van het mislopen van de EHCC zo snel mogelijk willen wegspoelen, nadat het van de troon werd gestoten door Amsterdam. De regerend landskampioen heeft een punt meer dan datzelfde Amsterdam in het tussenklassement en won vier wedstrijden op rij, sinds de laatste nederlaag, toevallig ook tegen datzelfde Amsterdam. De club uit Utrecht bevindt zich momenteel op een zesde plek en zou nog kunnen klimmen naar een vijfde plek in theorie. De ploeg won echter al drie wedstrijden op rij geen wedstrijd en het resultaat van de eerdere ontmoeting biedt ook weinig hoop, aan de Oosterplas werd het 5-0 in het voordeel van de Bosschenaren.
SCHC-Laren
In Bilthoven wacht een mooie wedstrijd dit weekend, waar Stichtse bezoek krijgt van Laren. De thuisploeg is de meest scorende ploeg van de Hoofdklasse en noteerde maar liefst 61 treffers dit seizoen, een gemiddelde van meer dan drie goals per wedstrijd. Ook is SCHC de enige ploeg die dit seizoen slechts één wedstrijd verloor: op 28 oktober verloor de ploeg op bezoek bij kampioen Den Bosch met 2-1. Sindsdien is de ploeg ongeslagen en in de afgelopen vijf wedstrijden liet de ploeg maar één keer punten liggen, op bezoek bij Amsterdam werd het 2-2. Laren kent een wat moeizamer seizoen en is vooral erg wisselvallig. Zo gingen er in de afgelopen vijf wedstrijden drie verloren, maar won het ook twee keer. In het Gooi deelde de ploegen dit seizoen de punten na een 1-1 gelijkspel.

Reageer

Contact Us