Preview Livera HK (D): Stichtsche naar Den Bosch, Oranje-Rood ontvangt Hurley

Speelronde zes in de Livera Hoofdklasse Dames kent weer een paar prachtige affiches. Aan de Oosterplas neemt koploper Den Bosch het op tegen de huidige nummer twee SCHC, terwijl Oranje-Rood bezoek krijgt van Hurley. 

Kampong-hdm

Op de Klapperboom ontvangt de huidige nummer zes van de ranglijst nummer vijf hdm. De Utrechters kende met slechts één punt uit drie wedstrijden een zeer matige start van het seizoen, maar lijken de weg naar boven nu te hebben gevonden. De ploeg van Michiel van der Struijk won de afgelopen twee wedstrijden en is daarmee opgeklommen naar het linkerrijtje. Voor hdm geldt precies hetzelfde scenario waardoor beide ploegen op zeven punten staan en de play-offplekken in het vizier hebben en een overwinning zou dus heel goed uitkomen. Vorig jaar namen de Hagenaars de punten mee naar huis na een 0-1 zege.

Oranje-Rood-Hurley

In Eindhoven wacht Oranje-Rood een bezoek van de Hurleyanen. De thuisploeg is momenteel terug te vinden op de derde plaats, dezelfde plek als waar de Eindhovenaren vorig jaar eindigden. De dames van Tina Bachmann begonnen het seizoen uitstekend met tien punten uit vier wedstrijden, maar liepen afgelopen weekend bij SCHC tegen de eerste nederlaag aan van het seizoen. Van de bezoekers kan worden gezegd dat ze ongeslagen zijn, al werd er wel maar liefst vier maal gelijkgespeeld in vijf wedstrijden. Vorig weekend werd de eerste zege geboekt van het seizoen en bij opnieuw een zege komen de bezoekers op gelijke hoogte met de opponent van aankomende zondag. Afgelopen seizoen wonnen de Eindhovenaren nipt met 2-1.

Victoria-Amsterdam

In Rotterdam wacht promovendus Victoria een bezoek van regerend kampioen Amsterdam. De thuisploeg pakte vooralsnog slechts een puntje uit vijf wedstrijden en zijn daarmee terug te vinden op de voorlaatste plaats. De afgelopen drie wedstrijden gingen verloren, maar het treft aankomend weekend een kwakkelend Amsterdam. De ploeg van Robbert Tigges is vooralsnog uiterst matig begonnen aan het seizoen en wist alleen de eerste wedstrijd in een overwinning om te zetten, sindsdien werden er slechts drie punten vergaard waarmee de ploeg nu op de negende plek staat.

HGC-Pinoké

In Wassenaar gaan de Steekneuzen op bezoek bij promovendus HGC. Voor de Gazellen is het tot dusverre een belabberd seizoen. De hekkensluiter verloor alle vijf de wedstrijden en kreeg daarin bovendien gemiddeld vier treffers per wedstrijd om de oren. Zelf wist de ploeg slechts twee keer op het scorebord te verschijnen. Pinoké beleeft vooralsnog een wisselvallig seizoen met drie nederlagen en twee overwinningen, een resultaat waarmee de ploeg is terug te vinden op de achtste plaats. Na HGC is het bovendien de minst productieve ploeg van de Livera Hoofdklasse, er werd slechts vijf keer doel getroffen in evenzoveel wedstrijden. De verschillen in de middenmoot zijn klein, dus een zege zou zomaar een sprong in het klassement kunnen betekenen.

Bloemendaal-Laren

Op ‘t Kopje een interessant duel tussen vooralsnog de verrassing van het seizoen tegen één van de tegenvallers van het seizoen. De Mussen kende dit seizoen een droomstart met drie overwinningen op rij, waarmee de ploeg direct het puntentotaal van het hele vorige seizoen evenaarde. Sindsdien werd er twee keer verloren, maar het seizoen lijkt nu al geslaagd voor Bloemendaal. Dat kan overigens niet gezegd worden van Laren, dat op een teleurstellende tiende plek is terug te vinden. Afgelopen weekend werd de eerste zege van het seizoen geboekt, maar de play-offaspiraties staan voorlopig op een laag pitje voor de ploeg van Marc Materek. Vorig jaar gingen de punten na een 1-3 zege mee naar ‘t Gooi.

Den Bosch-SCHC

De kraker van het weekend vindt plaats aan de Oosterplas, waar Den Bosh bezoek krijgt van Stichtsche. Beide ploegen zijn het seizoen uitstekend begonnen en voeren daarmee voorlopig de ranglijst aan. De thuisploeg liet vorige week voor het eerst punten liggen, na een bezoek aan Amsterdam. De ploeg van Nettie van Maasakker speelde twee maal gelijk, maar is ook nog altijd ongeslagen. Vorige week werd er knap gewonnen van Oranje-Rood (2-1) en dit weekend kan Stichtsche koploper worden bij een zege op de Bosschenaren. Vorig seizoen lukte dat overigens niet en boekte de Brabanders een 2-1 zege.

Reageer

Contact Us