Preview Livera HK (D): Topper in Amsterdam, Laren vecht tegen degradatiespook | Hoofdklasse Hockey Nederland
Flo Klinkhamer speelt bij Laren

Preview Livera HK (D): Topper in Amsterdam, Laren vecht tegen degradatiespook

 

Terwijl heel Nederland komend weekend de ogen heeft gericht op de Nederlandse mannen, spelen de dames in de Livera Hoofdklasse de achtste speelronde. Een bijzondere speelronde, want alle wedstrijden werden in speelronde vier ook al gespeeld. Nu gaat het om de ‘uitwedstrijd’. Het meest zal er gekeken worden naar de topper tussen Amsterdam en Oranje-Rood. De landskampioen mocht in de vorige ‘uitwedstrijd’, de punten niet meenemen. 

Amsterdam – Oranje-Rood

In de eerste ontmoeting werd Amsterdam verrassend aan de kant gezet. Of dit echt verrassend is, is nog maar de vraag. De landskampioen van vorig jaar is nog niet in vorm. Na zeven speelrondes staat het team van Tigges op een teleurstellende vierde plaats. Bij een verlies zouden er theoretisch gezien vier ploegen de ploeg uit Amsterdam kunnen passeren. Oranje-Rood staat op een mooie derde plaats. Waar de ploeg dit jaar te maken kreeg met een leegloop, hebben de Eindhovenaren alles goed op de rit kunnen krijgen.

Let op, deze wedstrijd zal door de Olympische kwalificatie van Oranje gaan starten om 12.00 uur.

Kampong – HGC

In de vorige ontmoeting was het Kampong die de trekker flink kon overhalen. HGC verloor met maar liefst 1 – 5 en zorgde ervoor dat Kampong toentertijd uit de ‘crisis’ kon komen. Bij HGC wil het dit seizoen nog niet echt lukken. De nieuwkomer staat laatste, en kon dit jaar nog maar twee keer scoren. Een winst op Kampong is nodig om de aansluiting met Victoria weer te krijgen.

Bij Kampong zijn alle gezichten weer stralend. Na drie zeer moeizame wedstrijden aan het begin van het seizoen, won de ploeg van HGC. Inmiddels staat de ploeg van van der Struijk gewoon weer op de zevende plaats. De aansluiting met nummer vier Amsterdam is maar twee punten.

SCHC – Hurley

Een spannend onderonsje dit weekend is de wedstrijd van SCHC tegen Hurley. Hurley kon namelijk in de eerste thuiswedstrijd, SCHC op een 3 – 3 houden. Daarnaast is de ploeg van Bakker de laatste twee wedstrijden in goede vorm. Afgelopen weekend werd er overtuigend met 4 – 1 gewonnen van Pinoké, deze donderdag won Hurley met 4 – 0 van eersteklasser Overbos.

SCHC doet het dit jaar tot nu toe goed. Met vier gewonnen en drie gelijke spelen, staat de ploeg van Nettie van Maasakker op een tweede plaats. Ook op scorend gebied doet SCHC het dit jaar goed. Clubtopscorers zijn Dicke (6), Jansen (6) en Zerbo (4). Zerbo was afgelopen jaar topscorer in de Livera Hoofdklasse.

Laren – Den Bosch

Op hockeyclub Laren wordt er met gemengde gedachten het seizoen beleefd. De club deed jaren mee om de play-offs, maar lijkt dit jaar niet de aansluiting te kunnen maken. De ploeg staat op een teleurstellende tiende plaats. Coach Mark Materek gaf een tijdje geleden al aan dat de middenmoot dit jaar groot zal zijn. Hij verwacht dat er naar boven kan worden gekeken. Of dat dit weekend al gaat gebeuren, is sterk de vraag. Een puntje behouden in Laren zal als een geschenk zijn voor coach Materek.

Den Bosch is de ploeg in vorm en staat na zeven speelrondes ‘gewoon’ bovenaan. De Bosschenaren zijn samen met SCHC de meest scorende ploegen in de Livera Hoofdklasse. Frederique Matla kon dit jaar al zeven keer het net vinden. Ireen van Assem en Lieke Hulsen volgen met vier doelpunten.

HDM – Victoria

Victoria kon afgelopen donderdag met moeite de tweede ronde in de Gold Cup naar zich toe trekken. Pas in de shoot-outs werd er gewonnen van Cartouche. Desalniettemin won Victoria afgelopen weekend van HGC, waardoor het wat extra lucht heeft gekregen. Directe degradatie is nog niet aan de orde, want HGC staat op vier punten achterstand.

HDM zou door een overwinning op Victoria de top-4 kunnen halen. De grote middenmoot staat allemaal nog dicht op elkaar. Waar in de eerste ontmoeting een zakelijke 2 – 0 genoeg was voor de drie punten, zal nu de focus weer gevonden moeten worden. Onderschatting kan een probleem worden voor de ploeg die dit jaar wel eens verrassend de play-offs zou kunnen halen.

Pinoké – Bloemendaal

Bloemendaal stond na drie gespeelde wedstrijden verrassend op de gedeelde eerste plaats. Opvallend, want niemand verwachtte dat deze ploeg dit jaar eventueel een kans zou maken op een play-offs plaats. Bloemendaal staat na zeven rondes op de vijfde plaats en heeft dit jaar al meer punten (10 punten) verzameld dan afgelopen jaar.

Pinoké doet het dit jaar verrassend genoeg nog niet goed. Met één plek boven de nacompetitie (negende plaats), moeten de steekneuzen er nog alles aan gaan doen om eventueel nog een plekje te bemachtigen bij de beste vier. Opvallend is wel dat Pinoké maar één punt minder heeft dan Bloemendaal, waardoor de Steekneuzen dit weekend goede zaken kunnen doen bij een overwinning.

Reageer