Preview Livera HK (D): Topper in Bilthoven, Den Bosch ontvangt Steekneuzen

Aankomende zondag het vervolg van de Livera Hoofdklasse Dames in speelronde 2, met een prachtig affiche op het programma. Landskampioen Amsterdam reist af naar Bilthoven voor een confrontatie met Stichtsche, terwijl vice-kampioen Den Bosch het in eigen huis opneemt tegen Pinoké. 

Hurey-Laren

In het Amsterdamse Bos komt Laren op bezoek. Hurley opende met een uitwedstrijd bij hdm en kwam daarin na een uur spelen op achterstand, maar nieuwkomer Yasmin Geerlings (overgekomen van Amsterdam) bewees gelijk haar waarde door vier minuten voor het einde toch nog een punt veilig te stellen voor haar ploeg. Laren haalde de rust zonder tegendoelpunten, maar stortte daarna als een kaartenhuis in elkaar. SCHC boekte in het Gooi een 0-5 uitzege en bezorgde de ploeg van Mark Materek daarmee een valse start. Vorig jaar vond deze wedstrijd plaats in de eerste speelronde en ging Laren er met de drie punten vandoor na een 1-2 zege, waarin Pam van Asperen de winnende treffer verzorgde.

Oranje-Rood-hdm

De nummer drie van vorig jaar neemt het in Eindhoven op tegen hdm. De Eindhovenaren kwamen afgelopen weekend tegen Pinoké in het eerste kwart op achterstand, maar stelden al snel orde op zaken in de twintigste minuut. De wedstrijd was lange tijd in balans, maar door een winnende treffer van Freeke Moes na een uur spelen ging Oranje-Rood er met de drie punten vandoor. Hdm moest daarentegen genoegen nemen met een punt en gaf de zege uit handen tegen Hurley. Vorig jaar werd het aan de Aalsterweg 3-0 in het voordeel van Oranje-Rood.

SCHC-Amsterdam

De kraker van het weekend vindt plaats aan de Kees Boekelaan te Bilthoven, waar SCHC bezoek krijgt van Amsterdam. Beide ploegen strijden uiteraard ook dit seizoen weer om de play-offs en boekte in de eerste speelronde een overtuigende zege. Waar Stichtsche op bezoek bij Laren mede door een debuutgoal van Yibbi Jansen vijf keer prikte, scoorde Amsterdam er drie. Beide teams hielden de nul in hun eerste duel. Vorig jaar stond Amsterdam na drie kwartier spelen op een 3-0 achterstand, waarna Maria Verschoor met een eretreffer de eindstand bepaalde op 3-1.

Victoria-Kampong

Promovendus Victoria leek afgelopen weekend lange tijd op weg naar een stunt op bezoek bij Bloemendaal, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven en verloor met 3-1. De score werd geopend door Daphne Voormolen in de tweede minuut, maar na de rust bleken de Mussen alsnog te sterk. Toch zal Kampong beter voor de dag moeten komen dan tegen Den Bosch afgelopen weekend, want het werd een seizoensouverture om snel te vergeten. Lukt het de Utrechters om zich te herpakken na de 9-1 oorwassing van afgelopen weekend?

HGC-Bloemendaal

De andere promovendus HGC had weinig in te brengen tegen Amsterdam en verloor met 3-0 in het Wagener Stadion. In eigen huis zullen de eerste punten gepakt moeten worden tegen Bloemendaal, dat een achterstand omboog tegen Victoria. De Mussen hopen dit jaar de play-outs te ontlopen en zullen koste wat het kost willen winnen om dat te bewerkstelligen. Als het lukt om de drie punten mee naar huis te nemen, dan boekt de ploeg al na twee speelrondes meer overwinningen dan in het gehele vorige seizoen (slechts één zege op Groningen).

Den Bosch-Pinoké

De Bosschenaren lieten in de eerste speelronde geen spaan heel van Kampong, dat voor eigen publiek met 1-9 werd verpulverd. In het eigen huis zal Pinoké het volgende slachtoffer moeten worden. De Steekneuzen verloren in de eerste speelronde van Oranje-Rood met 1-2. Voor Sian Keil zal is het een bijzondere wedstrijd, zij keert voor 70 minuten terug op het oude nest nadat zij afgelopen zomer Den Bosch verruilde voor een basisplek bij Pinoké. Al in het eerste kwart in een nieuw shirt trof zij doel, helaas leverde dit voor haar geen resultaat op. De wedstrijd aan de Oosterplas eindigde vorig jaar in een nipte 1-0 zege voor de Bosschenaren door een treffer van Matla. Den Bosch incasseerde overigens in het hele seizoen 2018/2019 maar twee doelpunten in eigen huis.

Reageer

Contact Us