Preview play-offs HK (H): Titelhouder Kampong op finalekoers, Amsterdammers moeten nederlaag wegpoetsen op ‘t Kopje

Aanstaande zaterdag worden de returns afgewerkt in de halve finales van de play-offs in de Hoofdklasse Heren. Regerend landskampioen Kampong ontvangt HGC, dat eerder in Wassenaar met 2-5 klop kreeg. Bloemendaal mag in eigen huis proberen de klus te klaren tegen Amsterdam, dat een 0-2 nederlaag zal moeten ombuigen om een beslissingsduel af te dwingen. 

Bloemendaal-Amsterdam

De Mussen zijn op een missie: In Bloemendaal smacht iedereen naar die felbegeerde vijftiende landstitel, de eerste sinds 2010. In het Wagener stadion werd de eerste stap in ieder geval gezet, Amsterdam werd met 0-2 verslagen door treffers van Jasper Brinkman en Tim Swaen. Lange tijd bleef de stand gelijk en werd er niet gescoord. Pas in de 62e minuut brak Brinkman de ban, waarna Swaen middels een rake strafcorner een minuut voor tijd een einde maakte aan de hoop van Amsterdam. De ploeg van interim-coach Jan Jorn van ‘t Land zal veerkracht moeten tonen in de return, maar de Hoofdstedelingen hebben dit seizoen wel aangetoond dat te kunnen. Na de beschamende nederlaag in eigen huis tegen HGC (2-8) stond de ploeg immers op en verraste het vriend en vijand door – mede door het falen van de concurrentie – zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. Vorig jaar stonden de Hoofdstedelingen ook al achter tegen Bloemendaal, maar forceerde de ploeg een return door op ‘t Kopje Bloemendaal te verslaan na shoot-outs. De beslissingswedstrijd in Bloemendaal eindigde vervolgens in een 0-2 zege waarna Amsterdam alsnog de finales haalde. Lukt het de Amsterdammers om eenzelfde kunstje te herhalen, of is dit Bloemendaal gewoon té sterk dit jaar?

Kampong-HGC

Dat een wedstrijd met HGC meestal een garantie is voor sensatie werd afgelopen dinsdag wederom bevestigd. In een uiterst doelpuntrijk duel werd het 2-5 in het voordeel van titelhouders Kampong. In Utrecht zal titelhouder de klus moeten klaren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. HGC wordt dit jaar niet voor niets gezien als dé stuntploeg. Wellicht dat de ploeg uit Wassenaar nog één keer weet te stunten en een beslissingsduel af kan dwingen. De ploeg van Paul van Ass zal dan wel zorgvuldiger om moeten gaan met de strafcorners: in Wassenaar kreeg de ploeg er acht en verzilverde het er geen een, terwijl Kampong geen een strafcorner afdwong. Toch werd er vijf keer gescoord, wat voornamelijk kwam door één man die de show stal: Philip Meulenbroek was verantwoordelijk voor maar liefst vier van de vijf treffers namens Kampong. Wacht de Utrechters in eigen huis een verrassing, of komt de derde landstitel op rij voor Kampong weer een stapje dichterbij?

Reageer

Contact Us