Preview play-offs Livera HK (D): Den Bosch aan de bak tegen SCHC, Amsterdam kan klus klaren tegen Oranje-Rood

Zaterdagmiddag om 12.30 vinden in de Livera Hoofdklasse Dames de returns plaats van de halve finales in de play-offs. Regerend landskampioen Den Bosch zal in eigen publiek aan de bak moeten om de 1-0 zeperd op bezoek bij SCHC recht te zetten, terwijl Amsterdam in het eigen Wagener stadion na winst de finale zal bereiken.

Amsterdam-Oranje-Rood

De winnaars van de EHCC wonnen gisteravond in Eindhoven reeds met overtuigende cijfers van Oranje-Rood (2-5) en kunnen in het eigen Wagener stadion de klus nu klaren. Vorig jaar voltrok zich een zelfde scenario, toen de Amsterdammers in Eindhoven ook Oranje-Rood troffen in de halve finales. De eerste wedstrijd won Amsterdam met 0-2, waarna in eigen huis op het nippertje 2-1 werd door een treffer in de 68e minuut van Felice Albers. Gaan de Eindhovenaren weer roemloos ten onder in de play-offs, of weten de Brabanders nog een derde duel af te dwingen? In de Lichtstad begon de thuisploeg nog sterk, maar Amsterdam groeide in de wedstrijd. De eerste treffer viel vlak voor het einde van het eerste kwart, door een rake flats van Lauren Stam uit de strafcorner. Vervolgens sneden de Amsterdammers door de defensie van Oranje-Rood en werd de score verdubbeld door Maria Verschoor. In de tweede helft liepen de Hoofdstedelingen uit naar 0-3 via opnieuw Stam waarna het wel gedaan leek. Toch werd de wedstrijd nog even spannend toen Yibbi Jansen en Lisa Scheerlinck Oranje-Rood terug in de wedstrijd hielpen. Charlotte Vega en Felice Albers gooide echter roet in het eten.

Den Bosch-SCHC

De Bosschenaren verslikten zich gisteren in de dames van Stichtsche, dat in eigen huis een 1-0 zege op de titelhouder wist af te dwingen. Afgelopen weekend won de recordkampioen nog eenvoudig in de reguliere competitie (1-4), maar gisteren toonde SCHC veerkracht. De overwinning in Bilthoven betekende de eerste zege op Den Bosch in vier jaar tijd. De Brabanders zullen in hun jacht op de zesde landstitel op rij aankomende zaterdag een tandje bij moeten schakelen om de finale te bereiken. De statistieken werken wel in het voordeel van Den Bosch: vijf keer eerder troffen de twee ploegen elkaar in de play-offs, vijf keer won Den Bosch. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook reeds in de play-offs en aan de Oosterplas werd het destijds 4-2, nadat de Brabanders in Bilthoven al met 0-1 wisten te winnen. Dit jaar ontplofte het aan de Kees Boekelaan, nadat Kyra Fortuin een mislukte strafcorner toch via de tip-in wist om te toveren tot een doelpunt. Erna werd er niet meer gescoord, waardoor Den Bosch nog lang niet zeker is van een finaleplek.

Reageer

Contact Us