Preview play-offs Livera HK (D): Vechtmachine Den Bosch neemt het in de beslissende wedstrijd op tegen SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview play-offs Livera HK (D): Vechtmachine Den Bosch neemt het in de beslissende wedstrijd op tegen SCHC

 

Een ongekende halve finale serie tussen Den Bosch en SCHC heeft er voor gezorgd dat beide teams vandaag een beslissingswedstrijd gaan spelen. Waar SCHC in eigen huis een 1 – 0 winst kon behalen, was het gisteren Den Bosch die aan het langste eind trok. Met een duidelijke 3 – 0 overwinning voor Den Bosch lijkt het team goed op weg te zijn om SCHC vandaag de genadeklap te gaan geven. Om 12.30 strijden beide teams voor de laatste plek in de finale

Den Bosch is de meest besproken ploeg in de Livera Hoofdklasse. De ploeg van Ehren speelt het ene moment goed en op het andere moment zakt het volledig door het ijs. Waar Den Bosch uiteindelijk als nummer 1 de competitie afsloot en hierbij op de slotdag SCHC een genadeklap gaf door met 4 – 1 te winnen, was dat in de Europa Cup (EHCC) wel anders. In de EHCC kon Den Bosch geen medaille pakken en verloor het respectievelijk van Amsterdam en Der Club an der Alster. De ploeg laat soms erg slecht hockey zien en is in vlagen inspiratieloos.

Zaterdag liet de ploeg van Ehren er geen gras over groeien. De verbetenheid van de speelsters was goed af te lezen. Deze ploeg kon zaterdag onmogelijk verliezen. De aanvallende rushes van Lidewij Welten, de power van Frederique Matla, de zeer felle Lieke Hulsen en ervaren routiniers zoals Margot van Geffen en Marloes Keetels konden de tribunes van Den Bosch tot drie maal toe laten juichen. De drive om te winnen is iets wat Den Bosch als geen ander kan tonen in de Livera Hoofdklasse. Alle speelsters hebben een ‘over mijn lijk’ mentaliteit en strijden tot het bittere einde.

In de 26ste en 27ste minuut kon zorgde Den Bosch er voor dat de wedstrijd al op slot stond. De blijdschap die Lieke Hulsen toonde toen zij haar strafbal scoorde, was kenmerkend voor het fanatisme van de ploeg. Met een 2 – 0 overwinning gingen beide ploegen de rust in. In de 46ste minuut was het Ireen van Assem die de eindstand op  3 – 0 kon zetten.

Vandaag zal hockeyend Nederland gaan toekijken hoe deze twee grote teams gaan strijden voor het laatste plekje in de play-offs. Is Den Bosch vandaag weer zo gedreven als gisteren? Of is het de ervaren Caia van Maasakker die met haar strafcorner de wedstrijd in het voordeel van Bilthoven kan beslissen? Een winnaar gaat er komen, want bij een gelijkspel zal de wedstrijd eindigen in shoot-outs.

 

Foto: Roel Ubels
Foto: Roel Ubels

 

 

 

 

Amsterdam

In de finale zal één van beide teams het zeer goed draaiende team (Amsterdam) van Rick Mathijssen aantreffen. De ploeg won afgelopen week al overtuigend bij Oranje-Rood en kon gisteren in de shoot-outs de tweede overwinning pakken. Door de ‘gemakkelijke’ overwinningen van Amsterdam kan de ploeg vandaag op een luie stoel gaan kijken hoe Den Bosch en SCHC het vandaag gaan doen. Een extra vrije dag in het drukke programma van alle teams in de play-offs series, lijkt sowieso geen overbodige luxe. Komende donderdag staat de eerste finale wedstrijd al gepland.

 

Kijk hier voor het Live verslag van Den Bosch – SCHC van afgelopen zaterdag

 

Reageer