Preview Pro League (D): Koploper Oranje ontvangt Australië in laatste wedstrijd poulefase - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (D): Koploper Oranje ontvangt Australië in laatste wedstrijd poulefase

 

Aankomende zondag nemen de Oranje Dames het in de poulefase van de Pro League op tegen de Hockeyroos in alweer de laatste wedstrijd voor de Grand Final. In het Wagener stadion speelt Nederland om 15.00 tegen Australië, in hoop de veertiende wedstrijd op rij winnend af te sluiten. 

Tot nu toe won Oranje alle wedstrijden in de Pro League, op één na. In Melbourne was Australië begin februari uiteindelijk met 1-0 te sterk door een treffer van Jane Claxon in het tweede kwart. In de tweede speelronde van de Pro League verslikte de ploeg van Annan zich, maar daarna werd er een imposante zegereeks neergezet. In het Amsterdamse Bos hoopt Oranje de enige smet op de succesvolle Pro League-campagne weg te poetsen door wraak te nemen op de dames van Paul Gaudoin.

De Australiërs weten hun lot al voor de Grand Final en treffen als nummer drie het als tweede geplaatste Argentinië. De Australiërs verloren deze week eerder met minimale cijfers op bezoek bij België (1-0), na een reeks van vier overwinningen op rij.

Oranje nam het afgelopen donderdag in eigen huis op tegen nummer twee Argentinië en won daar weliswaar slechts met 2-1, het vertoonde spel en het aantal kansen was meer dan prima. In aanloop naar de Grand Final treft Nederland aankomende zondag dus opnieuw een tegenstander van formaat en kan het de wedstrijd door de uitstekende uitgangspositie als een laatste oefenpot beschouwen in aanloop naar de finaleronde in hetzelfde Wagener stadion.

 

Reageer