Preview Pro League (D): Nederland - Groot Brittannie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (D): Nederland – Groot Brittannie

In de strijd om de ‘Grand Final’ van de Pro League neemt het Nederlands elftal van Alyson Annan het in de volgende wedstrijd op tegen Groot-Brittannie. De ploeg van Annan heeft na acht gespeelde wedstrijden 21 punten en lijkt al bijna zeker van een plek bij de top-4. Toch is de wedstrijd tegen Groot-Brittannie geen gelopen zaak. In de finale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verloor de ploeg van Annan in de shoot-outs van de Engelsen. Het Nederlands elftal speelt zaterdag om 18.00 uur in Eindhoven op het complex van Oranje-Rood. 

Echte moeilijkheden lijkt het Nederlands damesteam niet te gaan krijgen in de de series van de Pro League. In het tussenklassement staat Nederland op een gedeelde tweede plaats met Australië (21 punten). Argentinië leidt de dans en heeft al 35 punten. Hier heeft het Argentijnse team alleen wel zes wedstrijden meer voor gespeeld.

Nederland treedt aan met een ploeg waarin veel ervaring zit. Met Lidewij Welten (192 interlands), Caia van Maasakker (173 interlands) en Margot van Geffen (180 interlands) kiest Annan voor speelsters die al veel interlands hebben gespeeld. De meest opvallende naam in de selectie is Felice Albers die baalde dat ze in eerste instantie niet bij de selectie zat van de Pro League. Uitendelijk vocht zij zich terug in het team van Annan. Albers staat op de reservelijst en zal worden opgeroepen bij een blessure. Met zeven speelsters van Den Bosch (Keetels, van den Assem, van Geffen, Koning, Koolen, Matla en Welten laat Annan zien dat zij vertrouwen heeft in de ploeg die afgelopen week het landskampioenschap aan zich voorbij zag gaan. Regerend landskampioen Amsterdam is met zes speelsters vertegenwoordigd in deze Pro League wedstrijd. Waar 18 van de 20 geselecteerde speelsters spelen voor SCHC, Amsterdam of Den Bosch, zijn Malou Pheninckx (Kampong) en Laura Nunnink (Oranje-Rood) de enige speelsters van ‘buitenaf’.

Groot-Brittannie doet het tot nu toe erg matig in de Pro League. De ploeg staat zevende en het lijkt uitgespeeld om nog een plekje te bemachtigen bij de beste vier. In de laatste wedstrijd tegen België verloor de ploeg met maar liefst 4 – 1. De ploeg lijkt vooral een matige verdediging te kennen, want met een score van 11 doelpunten voor en 25 tegen kan er toch gerust worden gezegd dat het een gatenkaas achterin is.

Zie hier de spelerslijst van Oranje tegen Groot-Brittannie

 

Reageer