Preview Pro League (D): Oppermachtig Oranje hoopt ongekende zegereeks voort te zetten in Londen

Met twaalf overwinningen uit dertien wedstrijden is er geen maat op de dames van Alyson Annan in de eerste editie van de Pro League. Oranje hoopt van Groot-Brittanië aankomende zaterdag in Londen een volgend slachtoffer te maken. De wedstrijd vangt aan om 17.00 Nederlandse tijd.

De heenwedstrijd tussen beide ploegen was in Eindhoven al vroeg beslist. Na een treffer van Frédérique Matla in de twaalfde minuut verdubbelde Marijn Veen in aan het begin van het tweede kart de score, waarna er niet meer werd gescoord. Op een warme zonnige dag speelden Oranje niet geweldig, maar boekte het wel een zakelijke overwinning op de Engelsen.

Voor Groot Brittanië zit het avontuur in de Pro League er over twee wedstrijden op en rest niets anders dan te strijden om de eer. Het team van Mark Hager is momenteel terug te vinden op de zevende plek met eenzelfde puntentotaal als China. De Engelsen wonnen slechts twee wedstrijden van de veertien en vergaarde in totaal elf punten. Het laatste duel kan de zesde plek nog overgenomen worden van Nieuw-Zeeland, de laatste tegenstander voor de Britten. Dan moet er echter wel minimaal een punt worden gepakt tegen Oranje dit weekend.

Nederland is bezig aan een sublieme winstreeks en won al elf wedstrijden op rij. Alleen de Australiërs wisten in de tweede speelronde op eigen bodem een overwinning af te dwingen. Voor de Oranje dames staan er nog drie wedstrijden op het spel alvorens de Grand Final wordt afgewerkt. Na de laatste uitwedstrijd van de groepsfase in Londen wachten nog twee lastige thuisduels tegen Argentinië en Australië, twee landen die ook een plek bij de laatste vier binnen handbereik hebben.

Reageer

Contact Us