Preview Pro League (D): Oranje Dames bij winst op Argentinië zeker van eerste plek - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (D): Oranje Dames bij winst op Argentinië zeker van eerste plek

Donderdag wacht een pittig duel voor de Oranjedames, thuis tegen Argentinië. Wanneer het team van Alyson Annan minimaal een punt overhoudt aan de krachtmeting is het verzekert van de eerste positie in het eindklassement. Het duel wordt gespeeld bij Kampong en begint om 19.30. 

In Buenos Aires troffen de ploegen elkaar al eerder dit jaar, toen Oranje de wedstrijd met 1-2 naar zich toe trok. Een sportieve wedstrijd was het niet, in totaal werden er maar liefst vier groene en twee gele kaarten getoond tijdens de wedstrijd. De score werd geopend door Silvin d’Elia namens Argentinië, middels een rake strafcorner vlak voor het einde van het eerste kwart. Meteen aan het begin van het tweede kwart bracht Matla de score alweer op gelijke hoogte, terwijl een rake strafcorner van Pien Sanders aan het begin van de tweede helft de winst binnensleepte voor Oranje.

De Argentijnen staan met nog twee wedstrijden te gaan stevig op de tweede plek en kunnen bij winst op Nederland zelfs nog de eerste plek overnemen wanneer Oranje ook in de laatste wedstrijd punten laat liggen. Argentinië verloor in de gehele Pro League uitsluitend van ons Oranje, maar speelde ook vier keer gelijk. Al die keren wonnen de Argentijnen hun shoot-outreeks. Na Oranje neemt Argentinië het alleen nog op tegen de Belgen.

Van Oranje is het inmiddels bekend dat er geen maat is op de ploeg van Annan, die afgelopen wedstrijd voor de 100e keer als bondscoach langs het veld stond. De Leeuwinnen boekten in de Pro League alweer twaalf achtereenvolgende zeges en weten de laatste weken ook wanneer het minder draait de wedstrijd naar zich toe te trekken. De laatste twee wedstrijden voor de Grind Final beloven nog een ideale testcase. Naast Argentinië treedt het Nederlands dameselftal in de laatste speelronde nog aan tegen Australië.

Selectie Oranje:

Assem, van den Ireen HC ’s-Hertogenbosch
Geffen, van Margot HC ’s-Hertogenbosch
Goede, de Eva Amsterdamsche H. & B.C.
Jonker Kelly Amsterdamse H. & B.C.
Keetels Marloes HC ’s-Hertogenbosch
Koning (K) Josine HC ’s-Hertogenbosch
Koolen Sanne HC ’s-Hertogenbosch
Leurink Laurien S.C.H.C.
Maasakker, van Caia S.C.H.C.
Matla Frédérique HC ’s-Hertogenbosch
Nunnink Laura HC Oranje-Rood
Pheninckx Malou SV Kampong Hockey
Stam Lauren Amsterdamsche H. & B.C.
Veen Marijn Amsterdamsche H. & B.C.
Veenendaal (K) Anne Amsterdamsche H. & B.C.
Verschoor Maria Amsterdamsche H. & B.C.
Waard, de Xan S.C.H.C.
Welten Lidewij HC ’s-Hertogenbosch

Reageer