Preview Pro League (H): Nederland – Groot-Brittanië

Nu het Hoofdklasse-seizoen erop zit vervolgt komende zondag bij de heren het Pro League-avontuur met een thuisduel tegen Groot-Brittanië. Het achtste duel voor Oranje wordt afgewerkt aan de Aalsterweg te Eindhoven, om 16.00. 

Waar de mannen van Max Caldas erg teleurstellend aan de Pro-League begonnen, lijkt het erop dat de heren de weg naar boven weer hebben weten te vinden. Oranje versloeg achtereenvolgens Duitsland (2-4) en Spanje (4-0) en klom zo op basis van het winstpercentage naar de derde plek in het tussenklassement, na zeven gespeelde duels. In Groot-Brittanië treffen de heren een nieuwe tegenstander in de Pro League. De Britten kennen vooralsnog een wisselvallig Pro League dit seizoen, met vier overwinningen en vier nederlagen uit acht duels en een doelsaldo van +1. De ploeg verkeert niet in beste vorm en verloor drie wedstrijden op rij en pakte slechts een punt uit de laatste vier duels.

Het Nederlands elftal neemt het aankomende dinsdag 4 juni op eigen boden op tegen Nieuw-Zeeland, terwijl het weekend erop een tweeluik wacht met koploper en wereldkampioen België.

Wedstrijdselectie Oranje:

Sander Baart Braxgata
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Pirmin Blaak (GK) HC Oranje-Rood
Thierry Brinkman HC Bloemendaal
Jorrit Croon HC Bloemendaal
Jonas Geus, de H.C. Almeerse
Jeroen Hertzberger HC Rotterdam
Jip Janssen SV Kampong
Bjorn Kellerman SV Kampong Hockey
Joep Mol, de HC Oranje-Rood
Terrance Pieters H.C. Almeerse
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Diede Puffelen, van HC Rotterdam
Glenn Schuurman HC Bloemendaal
Sam Ven, van der (GK) HGC
Derck Vilder, de SV Kampong Hockey
Bob Voogd, de HC Oranje-Rood
Mink Weerden, van der HC Oranje-Rood

Reageer

Contact Us