Preview Pro League (H): Oranje Heren een wedstrijd verwijderd van plaatsing voor de Grand Final - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Pro League (H): Oranje Heren een wedstrijd verwijderd van plaatsing voor de Grand Final

Aanstaande woensdag neemt de Nederlandse hockeyploeg het in Utrecht op tegen Argentinië. Bij een overwinning op de Argentijnen verzekert de ploeg van Max Caldas zich van de derde plek, een punt is voldoende voor in ieder geval de vierde plek die recht heeft op een Grand-Finalticket. De wedstrijd vangt aan om 19.30.

In februari reisde Oranje af naar Buenos Aires voor het heenduel, waar het uiteindelijk in een doelpuntrijk duel (4-3) puntloos huiswaarts keerde. Argentinië was op 24 februari de betere ploeg, maar Oranje kwam na acht minuten na een counter nog wel op voorsprong via Kellerman. De Argentijnen kwamen vijf minuten later nog op gelijke hoogte, maar Hertzberger tekende in de veertiende minuut opnieuw voor een voorsprong voor Oranje na een rake strafbal. Een rommelig tweede kwart volgde, waarna Argentinië direct na de rust weer op gelijke hoogte kwam. Opnieuw Hertzberger scoorde, maar in het laatste kwart kantelde de wedstrijd volledig. Met twee treffers in de 54e en 58e minuut was Lucas Vila de gevierde man en bezorgde hij zijn land de drie punten in de Pro League.

De Argentijnen staan momenteel op een keurige vierde plek,  maar zijn nog allerminst verzekerd van een plek in de finaleronde. De ploeg van German Orozco heeft momenteel een punt meer dan Groot-Brittanië en bovendien een wedstrijd minder gespeeld, al wachten er wel nog twee lastige wedstrijden. Na een uitwedstrijd tegen Nederland neemt Argentinië het ook nog op tegen wereldkampioen België, terwijl concurrent Groot-Brittanië nog aantreedt tegen hekkensluiter Nieuw-Zeeland. Alleen met een zege op Nederland zijn de Zuid-Amerikanen verzekerd van deelname aan de Grand Final.

Oranje staat met twee punten voorsprong op de Argentijnen op een derde plek, in theorie hebben de heren een kleine kans om nog eerste te worden. Ook Nederland heeft nog twee lastige wedstrijden op het programma staan en heeft een punt nodig om zichzelf te verzekeren van deelname aan de finalerondes van de Pro League in het Wagener stadion. In de laatste speelronde wacht nog een duel tegen de huidige koploper Australië.

Selectie Oranje

Seve Ass, van HGC
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Lars Balk SV Kampong Hockey
Pirmin Blaak (GK) HC Oranje-Rood
Jorrit Croon HC Bloemendaal
Jonas Geus, de H.C. Almeerse
Jeroen Hertzberger HC Rotterdam
Jip Janssen SV Kampong
Bjorn Kellerman SV Kampong Hockey
Joep Mol, de HC Oranje-Rood
Terrance Pieters H.C. Almeerse
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Diede Puffelen, van HC Rotterdam
Sam Ven, van der (GK) HGC
Bob Voogd, de HC Oranje-Rood
Mink Weerden, van der HC Oranje-Rood
Sander Wijn, de SV Kampong Hockey
Floris Wortelboer HC Bloemendaal

Reageer