Preview Pro League (H): Oranje heren zinnen op wraak in Londen tegen Britten

Morgenavond neemt het Nederlands mannenelftal het om 20.30 (Nederlandse tijd) in het Lee Valley Hockey and Tennis Center in Londen op tegen Groot-Brittanië. De mannen van Max Caldas zullen uit zijn op revanche, na de onnodige 1-3 nederlaag in Eindhoven van twee weken terug. 

Nederland heeft wart recht te zetten tegen Groot-Brittanië aankomende vrijdag. Aan de Aalsterweg liep Oranje al na tien minuten tegen een achterstand aan, al deed Mink van der Weerden al twee minuten later wel wat terug en maakte hij gelijk vanuit een strafcorner. De hele wedstrijd had Engeland meer balbezit, al was de wedstrijd qua kansen wel redelijk in evenwicht. Toch sloegen de Britten toe aan het einde van het derde kwart, waarna de wedstrijd direct na het derde kwart werd beslist.

De Engelsen hebben plaatsing voor de Grand Final niet meer in eigen hand, maar de verschillen zijn klein rondom plek vier. Groot-Brittanië heeft nog maar twee wedstrijden te spelen, die in beide in ieder geval gewonnen moeten worden om nog een kansje te maken op de finalerondes in Amsterdam. In de laatste speelronde nemen de mannen van Danny Kerry het nog op tegen Nieuw-Zeeland. Momenteel is Groot-Brittanië terug te vinden op de zesde plaats en heeft Argentinië en Duitsland nog voor zich te dulden.

Een plek bij de de laatste vier is voor Oranje een stuk dichterbij dan de Engelsen, de ploeg staat immers op een derde plek met nog drie wedstrijden te gaan. Na de knappe dubbelslag tegen de Belgen van afgelopen weekend ligt kwalificatie voor de finales weer volledig binnen handbereik. Om daar te geraken zou winst op Groot-Brittanië een grote stap kunnen zijn. Nederland speelt achtereenvolgens nog tegen Argentinië en sluit af met een thuisduel tegen Australië.

Selectie Oranje:

Seve Ass, van HGC
Sander Baart Braxgata
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Lars Balk SV Kampong
Pirmin Blaak (GK) HC Oranje-Rood
Thierry Brinkman HC Bloemendaal
Jorrit Croon HC Bloemendaal
Jelle Galema, de HC ’s-Hertogenbosch
Jonas Geus, de HC Almeerse
Jip Janssen SV Kampong
Bjorn Kellerman SV Kampong
Marlon Landbrug HC Almeerse
Joep Mol, de HC Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Glenn Schuurman HC Bloemendaal
Sam Ven, van der (GK) HGC
Mink Weerden, van der HC Oranje-Rood
Sander Wijn, de SV Kampong

Reageer

Contact Us