Preview strijd om EHL-ticket: Kampong - HGC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview strijd om EHL-ticket: Kampong – HGC

Na de teleurstelling van het missen van de finale van de play-offs zullen HGC en Kampong zich nog een keer moeten zien op te laden. De winnaar van deze confrontatie wordt namelijk beloond met een ticket voor de EHL.

Dat Europese ticket zou voor HGC een mooie beloning zijn van een seizoen, waarin de club zich voor het eerst sinds zes jaar weer eens plaatste voor de play-offs. In de halve finales van de play-offs dolf de Wassenaarse formatie pas na drie wedstrijden het onderspit tegen titelverdediger Oranje Zwart. De eerste twee duels werden beslist na het nemen van shoot-outs, waarna Oranje Zwart in de derde wedstrijd met 3-0 te sterk was.

Kampong

Bij Kampong waren de druiven iets zuurder. De ploeg stond al met een half been in de finale totdat Mirco Pruyser zaterdag in het tweede duel vlak voor tijd voor de 2-2 tekende. Vervolgens bepaalde Billy Bakker met zijn golden goal dat er een derde en beslissende wedstrijd moest worden gespeeld, waarin Kampong met 3-1 verloor van Amsterdam.

Sinds de invoering van de play-offs bij de heren speelden beide clubs nog nooit tegen elkaar. In de competitie hielden Kampong en HGC elkaar in Wassenaar in evenwicht (3-3) en in Utrecht won Kampong met 2-1.

Donderdag 5 mei
15.45 uur: Kampong – HGC
Zaterdag 7 mei
15.45 uur: HGC – Kampong
Zondag 8 mei
15.45 uur: HGC – Kampong *

* Indien noodzakelijk

Reageer