Pro League (H) LIVE Nederland - Nieuw-Zeeland (Einde wedstrijd, Nederland wint de shoot-outs) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pro League (H) LIVE Nederland – Nieuw-Zeeland (Einde wedstrijd, Nederland wint de shoot-outs)

 

Om 20.00 speelt Nederland in de Pro League serie tegen Nieuw-Zeeland. In Eindhoven zullen wij een LIVE verslag doen van alle verrichtingen via Instagram en Facebook. 

Opstelling Nederland: v/d Ven (Gk), Bakker, van Ass, Baart, Pruijser, Brinkman, Janssen, van der Weerden, van Puffelen, Galema en Mooij

Opstelling Nieuw-Zeeland: Joyce (Gk), Bennett, Lett, Smith, Child, Panchia, Woods, Russell, McAleese, Jenness en Inglis

0′ Beide teams staan op het veld en doen de warming-up. Kan Nederland de wedstrijd over de streep trekken voordat het slechte weer straks Nederland nadert? Hopelijk wel, want de ploeg van Caldas heeft de punten heel hard nodig om nog een kans te maken bij de eerste vier.

1′ En we zijn begonnen aan de wedstrijd. Op papier lijkt Nederland een makkelijke tegenstander te hebben. Nieuw Zeeland staat laatste in de poule met maar twee punten.

3′ Nederland speelt harde ballen naar elkaar in de kom. Een mooie aanval over links via Janssen wordt bijna een mooie kans voor Nederland. Uiteindelijk beland de bal in de cirkel, maar dan voor een Nieuw Zeelandse verdediger.

4′ Gevaar voor Nederland. Nieuw Zeeland komt eruit en haalt een strafcorner. De sleep gaat op de legguards van de keeper

8′ Jonas de Geus staat ondertussen in het veld. De speler gaat komend seizoen spelen voor Kampong

10′ Nieuw Zeeland neemt de bal achterin uit. De ploeg heeft nog weinig te duchten van Nederland.

11′ Een uitstekende redding van van der Ven. Een knetterhard schot wordt mooi tegengehouden. Wel stuitert de bal hoog terug van de keeper, waardoor een er een tweede corner komt voor Nieuw Zeeland. De bal wordt gespeeld naar de rechterkant met de intentie om een tip-in te krijgen. Deze mislukt en de lijnstopper van Nederland kan de bal makkelijk verwerken.

De bal wordt op de lijn gestopt door Nederland. Foto: Roel Ubels
De bal wordt op de lijn gestopt door Nederland. Foto: Roel Ubels

13′ Billy Bakker is ijzersterk in balbezit. Elke bal die hij aanneemt is naar voren gericht. Een typische speler die voor Nederland vandaag het verschil zou kunnen maken.

15′ Het eerste kwart is voorbij. Nederland is wel actief en komt zelf niet onder druk te staan. Tot weinig kansen komt de ploeg zelf ook niet

Einde eerste kwart

16′ We gaan beginnen aan het tweede kwart nadat het publiek net vermaakt is geweest in de twee minuten pauze.

17′ Nederland speelt de bal rustig rond. Uiteindelijk gaat de bal naar Kuijpers op het middenveld. Kuijpers zit er nog niet echt lekker in en verliest de bal. Dit overkwam hem ook al in het eerste kwart. Het gevolg, Nieuw Zeeland is meteen dreigend op de as van het veld.

19′ Jip Janssen staat weer in het veld. Hij is de man die nu weer klaar staat voor de corner. Toch is het Mink van de Weerden die gaat slepen. Keihard gaat de bal op de voet. Nieuw-Zeeland vraagt de video aan, omdat de bal gevaarlijk geweest zou zijn. Deze call wordt gehonoreerd, waardoor het een uitslag wordt voor Nieuw-Zeeland.

20′ Het duo Pruyser en Bakker komen in stelling. Pruyser is gevaarlijk door de as en kan Bakker aanspelen die vlak naast de keeper staat. Bakker probeert in een keer de bal door te spelen in het goal. Helaas mist hij, waardoor de bal over de achterlijn gaat.

23′ Nederland domineert en dwingt Nieuw-Zeeland terug op eigen helft.

28′ Er gebeurt erg weinig. Het is een slap verhaal, waarin Nederland geen vuist kan maken. De bal gaat wel rond, maar kansen worden er niet gecreëerd. Het lijkt alsof de ploeg van Caldas de opdracht heeft gekregen om zo weinig mogelijk voorwaarts te gaan hockeyen.

30′ Nederland pakt de bal af en een mooie omschakeling lijkt te komen. Veel Nieuw-Zeelanders staan voor de bal. De defensie van Nederland schakelt ook niet mee naar voren, waardoor de aanval niet kan worden uitgenut.

Einde tweede kwart

31′ De wedstrijd vangt aan met een uitslag.

34′ Nederland doet hetzelfde als in de eerste helft. Met veel balbezit proberen zij het Nieuw-Zeeland moeilijk te maken. Nu is er ook vaker een voorwaartse bal te zien. Een mooi samenspel wordt uiteindelijk beloond met een lange bal richting Landbrug. De snelle aanvaller geeft dreiging, maar tot een echte kans komt de ploeg niet.

37′ Jonas de Geus slaat de bal achter zijn standbeen in de cirkel van de tegenstander. Zijn schot is een serieuze kans, maar wordt wel onschadelijk gemaakt.

40′ Wederom is het Nederland met veel balbezit. Het baltempo gaat omhoog.

41′ Nu ontstaan de kansen. Eerst is het Pieters die een tip-in net niet kan aanraken. In de tweede situatie is het Mirco Pruyser die de bal via de keeper net naast flatst.

43′ Strafcorner voor Nederland. Het is de tweede corner voor Oranje. De bal wordt niet goed gestopt. Weg kans.

Einde derde kwart

46′ Nederland neemt de bal uit. Er is nog één kwart om de overwinning over de streep te halen.

48′ Groene kaart voor Jorrit Croon

49′ Groene kaart nu ook voor Nieuw-Zeeland (Newman)

50′ Nederland speelt met een man meer. Hoe spelen ze dit overtal uit?

52′ Billy Bakker laat zich erg laag zakken. Hij haalt de bal op bij zijn eigen verdediging.

53′ Max Caldas heeft zijn ploeg niet goed aan de praat. Het baltempo zakt weer omlaag. Het publiek is stil, er is erg weinig te genieten. Het dramatische spel van Nederland is niet te vergelijken voor het mooie hockey wat we afgelopen weken hebben gezien bij de wedstrijden tussen Bloemendaal en Kampong.

55′ Nederland speelt wel op de helft van Nieuw-Zeeland. De gasten staan vrijwel allemaal binnen het eigen 23-meter gebied.

56′ Frustratie bij van Ass. De speler speelt een aantal man uit en wordt dan op zijn stick ge-hakt. Mopperend loopt van Ass weg bij de bal.

58′ Een grote kans voor Nieuw-Zeeland. De bal gaat net naast.

60′ De laatste minuut gaat in. Nieuw-Zeeland is aan de bal. Nederland heeft nog 20 seconden en scoopt de bal naar voren. Geen doelpunten in de reguliere tijd.

Shoot outs

Pirmin Blaak keept voor het Nederlandse team. Nieuw-Zeeland is als eerste aan zet. Voor Nieuw-Zeeland staan klaar: Smith, McAleese, Inglis, Child en Russell.

Inglis is de eerste speler van Nieuw Zeeland die een poging gaat wagen. Hij heeft acht seconden. Blaak hakt op de stick van Inglis. Strafbal voor Nieuw-Zeeland. Russell neemt de strafbal. 0 – 1 voor Nieuw Zeeland. 

Jorrit Croon is de eerste speler voor Nederland. Een schijnflats zorgt ervoor dat de keeper gaat liggen. Daarna gaat hij eromheen en scoort.

Nieuw-Zeeland mist

Thierry Brinkman is de volgende speler. Een hak van de keeper, brinkman gaat liggen. Maakt een turn en scoort alsnog!! 2 – 1 

McAleese met een harde flats. 2 – 2.

Nu is het Mirco Pruyser. Een backhandflats en het staat 3 – 2

Smith mist voor Nieuw-Zeeland. Het blijft 3 – 2 voor Nederland. Pieters kan het voor Nederland beslissen.

Pieters schiet op de paal. Het blijft 3 – 2 voor Nederland.

Pirmin Blaak is de held. Hij stopt de bal, waardoor Nederland de shoot-outs wint. Nederland krijgt twee punten voor het gelijkspel en het winnen van de shoot-outs.

Einde wedstrijd

Reageer