Pro League winnaar Malou Pheninckx kijkt terug op een mooi toernooi - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pro League winnaar Malou Pheninckx kijkt terug op een mooi toernooi

 

Malou Pheninckx en Laura Nunnink waren gisteren de enige twee speelsters die afgelopen jaar niet voor de grote-3 (Den Bosch, Amsterdam of SCHC) hebben gespeeld. Toch is het Pheninckx die hier niet wakker van ligt en vooral in de halve finale tegen Duitsland met Oranje excelleerde. De speelster van Kampong wordt gekenmerkt door sterk en aanvallend hockey. In de finale tegen Australië pakte Pheninckx samen met Oranje een mooie prijs. 

De spanning naarmate het toernooi vorderde werd steeds hoger. Nederland wisselde halverwege de Pro League van tactiek en dit werd door de buitenstaanders niet altijd in dank afgenomen. Het spel zou niet attractief genoeg zijn en te weinig rendement opleveren. Toch was het Nederlands elftal gedurende de Pro League oppermachtig. Er werd maar één wedstrijd verloren, in en tegen Australië.

Het Nederlands elftal van Annan speelde gisteren een uitstekende wedstrijd. Met aanvallend hockey kon Oranje vaak het Nederlandse publiek laten juichen. ‘Ook al vond ik dat het eerste kwart nog niet meteen heel goed liep, vond ik dat we in het 2e en 3e kwart erg sterk terug kwamen. Helaas kwam Australië laat in de wedstrijd nog langszij. De spanning tijdens de shoot-outs was erg hoog, maar ik ben zo blij dat we het hier wel hebben afgemaakt. Spelen in zo’n vol stadion in combinatie met dit uitzinnige publiek is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet’, aldus Pheninckx.

Pheninckx was samen met de sterk spelende Nunnink de enigen twee speelsters die van ‘buitenaf’ kwamen. Coach Alyson Annan koos er namelijk voor om de rest van haar speelsters te selecteren uit de teams van SCHC, Amsterdam en Den Bosch. ‘Het is natuurlijk al een paar jaar dat er niet veel speelsters van andere clubs worden geselecteerd. Toch vond ik het wel leuk dat er dit jaar een aantal teamgenoten van Kampong meededen. Alexandra Heerbaart, Margot Zuidhof en Renée van Laarhoven hebben ook meegedaan in de series. Ze zijn er jammer genoeg nog niet bij in de finale, maar wie weet wat er komend jaar gaat gebeuren’, aldus Pheninckx.

Komende drie weken krijgt het Nederlands Elftal rust van Alyson Annan. De ploeg gaat zich daarna weer voorbereiden op het EK hockey in Antwerpen. De enthousiaste Pheninckx legt uit: ‘Ik vind het wel lekker dat we nu even vakantie hebben. In de maand juni heb ik in totaal 10 wedstrijden gespeeld. Met mijn zus ga ik lekker naar Kroatië om te genieten van een vakantie. Als we weer terug komen, kijk ik er weer naar uit om met Oranje te mogen hockeyen. Maar ook na het EK heb ik zin om bij Kampong weer van start te gaan. We gaan er dan weer een mooi seizoen van maken’.

 

 

Door: Hans Hofstra

Reageer