Marijn Veen is erg blij met de overwinning op Australië en de eerste Pro League titel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijn Veen is erg blij met de overwinning op Australië en de eerste Pro League titel

 

Nederland kon gisteren in de FIH Pro League Australië in de shoot-outs uitschakelen. Waar Nederland in eerste instantie tegen een achterstand opliep, was het Marijn Veen die de stand weer gelijk kon trekken. In een spannend slot kwam Australië langzij, waarna Nederland in de shoot-outs korte metten kon nemen met Australië. 

Vooraf waren er veel mensen die deze wedstrijd als een formaliteit beschouwden. Het Nederlands team van Annan is oppermachtig en heeft bijna alle Pro League wedstrijden winnend af kunnen sluiten. Toch was het Australië die de enige ploeg was die tegen Nederland de punten in eigen huis kon houden. In Australië verloor de ploeg van Annen de enige wedstrijd. Gistermiddag was het spannend, want Nederland moest de shoot-outs nemen. Uiteindelijk was het Lauren Stam die de beslissende shoot-out kon scoren.

‘Ja het is fantastisch. We hebben de eerste FIH Pro League gewonnen. Ik vond het een fantastisch toernooi, omdat we de hele wereld om hebben mogen reizen. Dat we het toernooi dan winnend kunnen afsluiten in eigen land, is echt heel erg fijn’, aldus Veen. Waar Australie in het tweede kwart dus de leiding kon nemen, was het Amsterdam-speelster Veen die de score weer gelijk kon trekken. Met een prachtige omschakeling kon zij een schot lossen op de uitstekend keepende Lynch. De bal verdween in de netten. ‘Ja het was echt een lekker gevoel dat ik kon scoren. We hadden natuurlijk al een paar kansjes daarvoor gehad. We zaten namelijk daarvoor ook al dicht tegen de 1 – 1 aan. Maar toch is het dan wel lekker als je hem uiteindelijk maakt’, legt Veen uit.

In de reguliere speeltijd komt Australië terug tot 2 – 2 en komt het aan op shoot-outs. Nederland begint uitstekend en schiet alle shoot-outs erin. Echter op het moment dat Marijn Veen moet pieken, lukt het niet en mist zij. ‘Ik had er alle vertrouwen in dat ik hem zou maken. Soms gaat het dan mis, en dit was zo’n moment. Dit is natuurlijk vervelend, maar later ga ik mijn shoot-out wel weer evalueren. Gelukkig hebben we wel gewonnen’, aldus Veen.

Marijn Veen kan met een gerust hart een van de meest talentvolle speelsters van het seizoen worden genoemd. Met Amsterdam won zij alle grote prijzen zoals de Europa cup en de landstitel. Het winnen van de FIH Pro League was uiteindelijk de slagroom op de taart. Komende zomer zullen we Veen vast en zeker terug zien op het EK Hockey die eind Augustus in België zal worden gespeeld.

Door: Hans Hofstra

Reageer