Programma play-offs Hoofdklasse dames

Op zondag 24 april gaan de play-offs in de Hoofdklasse dames van start. Amsterdam, de nummer één van de reguliere competitie, neemt het in de best-of-three op tegen SCHC, dat als vierde eindigde. Den Bosch, de nummer twee in de ranglijst, begint de titelverdediging met een confrontatie met Laren, dat als derde eindigde.

Zondag 24 april

12.00 uur: SCHC – Amsterdam
12.00 uur: Laren – Den Bosch

Zaterdag 30 april

11.30 uur: Den Bosch – Laren
12.30 uur: Amsterdam – SCHC

Zondag 1 mei

12.30 of 15.15 uur: Amsterdam – SCHC *
17.00 uur: Den Bosch – Laren *

* Indien noodzakelijk

Comments (27)

 1. Dames en Heeren, let op Den Bosch is de enige club waar niet leden moeten betalen om de wedstrijden te zien tijdens de play-offs. Leden hoeven dit niet te doen..

 2. Dan hoop ik van harte dat Den Bosch verliet van Laren… Begrijp me niet verkeerd, ik kan het begrijpen als verenigingen een kleine vergoeding vragen voor het organiseren voor de play-offs, maar €7.50 euro PER WEDSTRIJD is veels te veel. Bovendien is het ronduit asociaal om alleen niet-leden dit te laten betalen en eerlijk gezegd een typisch Den Bosche naaistreek. Kortom, ik hoop dat er maar één thuiswedstrijd komt voor Den Bosch.

 3. Brabantse gastvrijheid

  ???

 4. Die tribune moet ergens van betaald worden……

 5. Het is toch te belachelijk voor worden.
  Voor EHL moet je ook betalen dat begrijp ik, daarnaast moeten leden ook gewoon betalen, hier trekken ze geen rechte lijn en zorgen ze zo dat er minder publiek van tegenstanders langs komt. Heel zielig ik had het anders gevonden als leden zelf ook gewoon zouden moeten betalen

 6. Jostiband

  @tribune

  De jostiband die altijd speelt moet ook betaald worden haha

 7. Ronduit belachelijk dit.
  Dus als je met de familie naar je eigen dochter wilt gaan kijken ben je behoorlijk wat geld kwijt.
  Inderdaad waarom dan niet iets minder en gewoon iedereen laten betalen ook commissie leden.
  Begrijp niet dat de hockeybond hiermee akkoord gaat.
  Of zorg dat alle play off kandidaten dezelfde afspraken maken.

 8. Die muziek van die hoempapa band is inderdaad vreselijk. Brabantse overlast i.p.v. gezelligheid. Een coach kan zichzelf niet meer verstaanbaar maken met al dat getoeter. Dat zou de scheids tijdens de wedstrijd moeten verbieden. In ieder geval zou de coach van de bezoekende club dat moeten eisen.

 9. Ach volgend jaar of al tijdens de finale zul je zien dat de overig clubs ook gewoon entree gaan heffen. Hockey wordt professioneler dus ik snap db wel. Alleen over de prijs valt te twisten..
  Daarnaast zou ik eigen leden natuurlijk ook gratis het complex laten bezoeken. Het is tenslotte hun club, dus lijkt me gewoon een soort service.

 10. Vond het systeem van kampong goed. Wil je een zitplek, dan betaal je ervoor. Anders lekker staan.

 11. Omgekeerd is het natuurlijk zo dat iedereen gratis bij Laren naar binnen mag tenzij je lid bent van Den Bosch. Die moeten gewoon betalen. Logisch.

 12. Amsterdam

  Die tribune hoeft helemaal niet gefinancierd te worden. In Brabant kennen ze nog een soort ‘verkapte’ subsidie voor clubs als Den Bosch, Oranje Rood en Tilburg.
  Wel erg gastvrij naar de uitspelende club toe. Als ik Laren was zou ik gewoon het dubbele vragen met dezelfde regels. Blijft die band tenminste thuis.

 13. Bosschenaar

  Entree vragen van € 7,50 pp is inderdaad veel te veel.
  Niet gastvrij, hoewel het fijn zou zijn als de tribune goed bezet is. Waarom niet de consumptie prijzen met bijv € 0,25 verhogen, zoals vaker bij clubs tijdens play-offs gebeurt? Zorg voor wat extra eet / drinkpunten en je hebt het op een andere manier ook binnen.
  Het staat los van de financiering van de tribune, maar het gaat om de gastvrijheid. Gelukkig kiezen ze niet voor die ellendige munt verkoop, wat natuurlijk ook een manier is om extra inkomsten te genereren.

 14. Den Bosch

  Den Bosch ik hoop dat ik snel een persbericht lees dat jullie dit gaan veranderen!
  Dit kan gewoon echt niet!!!!!!! Inderdaad als ik laren was geweest zou ik het dubbele vragen , de leden die naar den Bosch zijn geweest het geld terug geven!. Man Man Man

 15. Ik gok dat de meeste azijnpissers die hier commentaar plaatsen niet eens gaan kijken… ook niet als het gratis zou zijn! Prima regeling. Service naar eigen leden en extra geld in het laatje zodat faciliteiten rondom tophockey kunnen verbeteren. Is gewoon een leuk uitje en helemaal niet gek dat je daar voor moet betalen lijkt mij. 7,50 is niks vergeleken met andere evenementen.

 16. Bosschenaar

  @Terecht; Waardeloze reactie!!
  Ik bezoek HC Den Bosch bijna wekelijks, waar veel gezinnen bij de Dames komen kijken op zondag. Ik begrijp dat de club wat extra geld wil binnenhalen en het is inderdaad een leuk uitje, maar de lol van het gastvrije hockey wordt nu wel wat minder met deze entree heffing. Als ouder is het toch leuk om samen met een paar vriendjes van je hockeyende kind enthousiast mee te nemen zonder direct geld te vragen?

 17. OokBosschenaar

  De Hockeybond stimuleert de toepassing van toegangsgelden zelfs. De play-offs trekken zo veel publiek aan dat een club aanzienlijke maatregelen moet nemen om dit goed te managen. Het zijn volwaardige mini-events geworden die een professionele aanpak vragen. De contributies, sponsorgelden en aanvullende inkomstenbronnen zijn niet toereikend om het publiek naast een mooi hockeyspektakel ook nog voldoende veiligheid te garanderen. Gelukkig ziet de hockeybond dit, zien andere hockeyclubs dit en nu Jan Bovenmodaal in rode pantalon rijdend in een Volvo V70 met chocoladebruine labrador nog…

 18. Hockey wordt niet professioneler, behalve dat er wat meer geld in om gaat en er ivm vroeger wat meer getraind wordt…. als onder ‘professioneler’ wordt verstaan dat wat meer mensen een boterham verdienen aan onze sport en dat dit dus ook ‘wat ander het volk aantrekt’…dan zij dit (helaas) zo…

  Bossche gastvrijheid is een vrij holle phrase… Komt die Marijne wat zingen in de rust of zo?:)

 19. Laren zou er verstandig aan doen om iedereen die met een instrument het terrein wil betreden een toegang van 50 euro te vragen.

 20. omdat andere hockeyclubs dit ook doen

  Van de voorzitster van den Bosch : “In eerste instantie hebben we u gemeld dat alle clubs na overleg met de KNHB toegang zouden gaan vragen. Nu blijkt dat enkele verenigingen bij de dames dat in de halve finale nog niet doen zoals Laren en SCHC, maar in de evt. finale wel. Wij hebben echter besloten om de lijn op te pakken die al door de herenteams is ingezet: we heffen 30 april en evt. 1 mei WEL toegang, maar NIET voor leden en commissieleden. Er zal voor de wedstrijd een aparte ingang zijn voor onze club- en commissieleden. ”

  Den Bosch heeft dit dus alleen maar ingesteld omdat andere heren clubs dit ook al doet.

  Naar mijn weten is alleen Kampong hiermee begonnen maar moeten eigen leden zelf ook betalen..
  Ik heb nog nergens verder een andere club gezien dit al heeft ingesteld.

 21. Als het inderdaad zo is dat DB leden nièt hoeven te betalen dan heb ik nog een vraagje: als mijn dochter in DB dames 1 speelt maar wij als ouders géén lid zijn moeten wij dan ook betalen?

 22. Zoals (bijna) alle ouders van Dames 1.

 23. Of je moet een hoempapa instrument meenmen

 24. Je mag toch aan nemen dat die vrijstelling hebben, anders zou ik toch wel tegen mijn dochter zegen dat ze misschien naar een andere club moet gaan kijken.

 25. Treurig als je niet eens 7,50 wil betalen om een wedstrijd te zien…. Juist als het familie is! Mag toch hopen dat familie dat wel voor elkaar over heeft, kansloze reacties dus…….

 26. Ha Har, zo ken ik er nog wel een paar; bossche logica? Kanslozer kan het niet, fijne vent.

 27. Jeetje Pietje Harry wat een kansloze reactie inderdaad.Het gaat om het principe dat niet leden wel moeten betalen. er word geen lijn getrokken, ze zullen inderdaad minder toeschouwers krijgen van buitenaf.

Reageer

Contact Us