Pruyser: “35 minuten alleen maar rennen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pruyser: “35 minuten alleen maar rennen”

Voor 35 minuten was Mirco Pruyser de gevierde man in de halve finale tussen Amsterdam en Bloemendaal. Hij zorgde met zijn twee fraai treffers voor de 2-0 voorsprong van de hoofdstedelingen. Later bleek dat die twee doelpunten niet genoeg waren om de overwinning binnen te slepen, want na shoot outs was Amsterdam uitgeschakeld in de EHL en speelt Bloemendaal morgen de finale. “Voor mij leuk dat ik heb gescoord, maar ik sta nu met lege handen,” zegt Pruyser.

Amsterdam werd door het aanvallende Bloemendaal naar achter gedrukt, waardoor de gasten nog maar weinig aan aanvallen toekwamen en moesten volle bak verdediger. “Ik denk dat we een beetje moe raakten en een beetje uit het ritme waren. Het is lastig als je 0-2 voor staat en zij gaan forceren, dan loop je daar de hele tijd tegen aan te hockeyen.”

De aanvallende druk kon Amsterdam niet lang meer tegenhouden en Eby Kessing tekende namens Bloemendaal voor de aansluitingstreffer. “Als dan die 1-2 valt, krijgen zij een energie boost en moeten wij het nog maar zien tegen te houden,” vertelt Pruyser.

“We speelden half-court en gingen vol verdedigen. Ik ben meestal een diepe spits. Dan stond ik eenmaal diep, verloren we de bal en moest ik weer heel hard terugrennen. Het was 35 minuten alleen maar rennen.”

Een vermoeide tweede helft dus voor de aanval van Amsterdam. “Ik denk dat ze met dat spel deels de spitsen hebben stuk gespeeld. Verder stond hun press heel goed. Zij hadden niks meer te verliezen en was gewoon makkelijker hockeyen voor hun,” legt de spits uit.

Morgenochtend speelt de ploeg om 10.15 tegen Rot Weiss Koln om de derde en vierde plek. Daarna is het seizoen definitief voorbij en heeft Amsterdam geen enkele prijs kunnen pakken. “We staan met lege handen, dus het is eigenlijk gewoon een kut seizoen. Als sporter wil je winnen en dat is dit keer gewoon niet gelukt. Volgend jaar weer een kans,” aldus Pruyser.

Comments (4)

  1. Amsterdam wordt met de neus op de feiten gedrukt. Zuur leergeld, maar wel een mogelijkheid om er nu echt iets aan te doen. Achteraf moet ik de boswachter toch gelijk geven…

  2. @Taco, leg het ons even uit, wat bedoel je allemaal?

  3. Het is geen team. De corner is niet goed genoeg en ipv zelf keihard te trainen gaan de arrogantjes vingerwijzen.

  4. @Taco, maar wat heeft de boswachter hier mee te maken?

    En de corner levert vandaag 1 doelpunt en 2 strafballen op, lijkt me niet heel slecht.

Reageer