Quirijn Caspers: ‘Niet meer kunnen doen dan dit’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Quirijn Caspers: ‘Niet meer kunnen doen dan dit’

Terwijl het feest op de tribunes losbarstte, zaten de spelers van Kampong er verslagen bij. Op het veld en in de dug-out. Een week na de landstitel wilden de Utrechters zondag de dubbel pakken, maar in de EHL-finale vloeiden de krachten weg en pakte Bloemendaal de Europese titel. De teleurstelling was groot en tranen vloeiden.

Ook Quirijn Caspers had het moeilijk. De ontgoocheling en de vermoeidheid was van zijn gezicht af te lezen. “Emotioneel is het zo zwaar de afgelopen drie weken. Deze week. Dit weekend. De extreme vreugde vorig weekend en nu gewoon volle bak gaan. We hadden er vertrouwen in. Maar ja, ik zit er nu even doorheen.”

Niet meer kunnen doen

“Wat konden we nog meer doen? Ik zou het niet weten. Ik had het eigenlijk niet gewild dat we meer hadden gedaan. Met deze energie strijden had voldoende kunnen zijn voor de winst. Voor mijn gevoel hadden we niet meer kunnen doen dan dit”, gaat Caspers verder.

“We misten op het laatst, het laatste kwart, eigenlijk misschien al de hele wedstrijd, echt die echte kracht om door te kunnen drukken om echt wat te forceren. Dan hebben zij misschien net even iets meer over. Ik weet niet. We missen denk ik wel iets van kracht anders kunnen we nog meer creëren daar ben ik van overtuigd.”

Scoreverloop

In de finale om de Europese titel kwam Kampong vlak voor rust op voorsprong. Constantijn Jonker tikte de pass van Robbert Kemperman binnen. In het derde kwart boog Bloemendaal de achterstand om in een voorsprong via doelpunten van Xavi Lleonart en Roel Bovendeert. Daarmee was het verzet van Kampong gebroken en liep Bloemendaal in de slotminuten uit naar 8-2. Thierry Brinkman en Jamie Dwyer maakte het feest op ’t Kopje compleet.

“Supermooi dat Conny (Jonker, red.) hem maakte. Een beetje uit het niets die goal eigenlijk”, zegt Caspers. “Het heeft zoveel kracht gekost die eerste twee kwarten en daarna zeker, toen we achter kwamen, wisten we eigenlijk best wel snel dat het een beetje alles-of-niets was. Ze maken de 6-2 en dan is het gewoon klaar. Het is ook op bij ons. Dat zag je bij iedereen. Het zijn dan nog plaagstootjes die je probeert uit te delen, maar het is te licht allemaal, te makkelijk voor hen. Het zat er niet in.”

Afscheid

Caspers had graag afscheid van Kampong genomen met de dubbel. Na 14 seizoen zet hij een punt achter zijn topsportloopbaan. Ook Jonker, Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert werden door de meegereisde Kampong-fans uitgezwaaid.

“Het is wel een speciale dag. Zeker na de wedstrijd ging dat wel door mij heen. Ik ben trots op alles wat ik met deze club heb kunnen meemaken. Echt waanzinnig trots. Een deel van mijn leven dat ik nooit meer zal vergeten en die mij ook heeft gemaakt wie ik nu ben. Daar ben ik heel erg trots op. Daarvoor ben ik iedereen heel erg dankbaar.”

Meer Kampong-Bloemendaal:
Bekijk de samenvatting van de EHL-finale tussen Kampong en Bloemendaal
Bekijk de foto’s van de EHL-finale tussen Kampong en Bloemendaal

Comments (1)

  1. Mooie woorden van deze heer. Hulde!

Reageer