Quirijn Caspers: ‘We komen nu in een toernooisfeer’

“Het was een leuke, maar raar dagje toch”, zegt Quirijn Caspers over de aanloop van het duel tussen Kampong en Rot-Weiss Köln (1-0) in de KO16 van de EHL. De topper tussen de laatste twee winnaars van het belangrijkste Europese clubtoernooi stond als laatste wedstrijd in Rotterdam gepland met de afslag om 20.00 uur.

“Het is een beetje een lange dag”, begin Caspers. “Omdat het Goede Vrijdag is, was het druk op de snelweg en je wilt voor de files al hier zijn. Dus we waren hier al om half vier. Dan wordt het wel een dagje hangen.

Slappe verhalen vertellen

“Wat ga je doen? We hebben hier in de buurt in een hotelletje verzameld. Dat was wel relaxed. We hebben naar die andere wedstrijd (Racing Club de Bruxelles-Dinamo Kazan, red.) gekeken. We hebben wat pasta gegeten en een beetje slappe verhalen vertelt.”

Het is voor Kampong niet nieuw om op vrijdagavond te spelen, want dat gebeurt ook in de Hoofdklasse. Maar toch was de voorbereiding anders. “Dan heb je sowieso te maken met mensen die nog werken en verzamel je meestal wat later op de club. Voor de EHL neemt iedereen vrij. Mentaal is het even iets anders dan een normale pot. We spelen dan ook nog tegen Duitsers in een toch aardig vol stadion.”

Rot-Weiss Köln sterk in eerste kwart

De Duitsers kwamen in het eerste kwart goed voor de dag zonder echt heel gevaarlijk te worden. “Het was in het begin wel even puzzelen. Ze deden dat slim met veel wisselingen voorin, waardoor wij een beetje aan het zoeken waren”, zegt Caspers over de ploeg die pas afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van het jaar speelde.

“Aan het einde van het eerste kwart kwamen we er iets beter in. En zeker in het tweede kwart waren wij heel dominant. Vanaf daar hebben we de grip op de wedstrijd gehad.”

Voorsprong Kampong

Kampong kwam in het tweede kwart verdiend op voorsprong. Een backhand van Robbert Kemperman werd door Boet Phijffer bij de paal in het doel getikt.
Hoewel Kampong daarna nog kansen kreeg, verzuimde de ploeg het duel definitief in het slot te gooien.

“We hadden de wedstrijd eerder moeten killen, absoluut”, zegt Caspers. Ik had zelf een kans die net naast ging. We hadden corners en een kans die de keeper op de een of andere manier eruit haalde. Nu was het nog met samengeknepen billen, want als zijn een veldgoal maken sta je 2-1 achter en is de wedstrijd verloren.”

Opvallende keuze

Opvallend was dat Kampong in de slotfase bij een strafcorner besloot voor een velddoelpunt te gaan, terwijl de Duitse doelman inmiddels op de bank zat omdat hij was gewisseld voor een extra veldspeler.

“We kozen ervoor om die wedstrijd helemaal te killen”, verklaart Caspers de keuze. “Ik denk dat het een hele goede keuze is geweest om het te doen. Ze verwachten dat ook niet. En hij ging er bijna in. We moeten bekijken of we het beter kunnen doen als er weer zo’n situatie komt.”

Winst

Hoewel de opzet mislukte hield Kampong stand en schakelde zodoende de titelverdediger uit. “Ik denk dat we vanavond ook wel even mogen genieten hiervan. Je mag best trots zijn en het euforische gevoel meenemen.”

Zondag gaat Kampong met Racing Club de Bruxelles uitmaken welke ploeg naar de FINAL4 van de EHL gaat. “We hebben ze vandaag (vrijdag, red.) zien spelen en het is eigenlijk een supergoed team. Vorig jaar hebben we meegemaakt dat we er gelijk uit lagen, dan krijg je niet echt het gevoel van de EHL. Nu komen we een beetje in die toernooisfeer en dat is leuk.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Kampong en Rot-Weiss Köln

Reageer

Contact Us