Quirijn Caspers: ‘Zonde, maar op zich prima’

Zonder er zelf bij stil te staan schoot Quirijn Caspers zich zondag in de geschiedenisboeken van Kampong. Met de 1-0 tegen Amsterdam maakte hij het eerste doelpunt voor de heren op het nieuwe hoofdveld van de Utrechtse club.

“We hebben het er binnen de ploeg eventjes over gehad deze week: wie gaat hem maken? Ik was er zelf niet mee bezig en ik wist ook niet dat het zo’n ding was, maar nu je het zegt is het toch lekker”, zegt Caspers over zijn treffer.

Historisch doelpunt

Caspers profiteerde bij zijn goal van een mislukte scoop van Justin Reid-Ross. De Zuid-Afrikaan wilde teamgenoot Klaas Vermeulen aanspelen, maar de bal belandde op de stick van Caspers, die de cirkel inliep, naar zijn backhand draaide en doeltreffend uithaalde.

Vijf minuten later maakte Reid-Ross gelijk uit een strafcorner. Ook Kampong was succesvol vanaf de kop van de cirkel. Na rust zette Martijn Havenga de Utrechtse formatie opnieuw op voorsprong, maar weer maakte Reid-Ross uit een corner gelijk: 2-2. En dat was ook de eindstand.

Terechte uitslag

“Terecht? Op zich wel denk ik”, blikt Caspers terug op de topper. “Het kon een beetje beide kanten op. Ik denk wel dat wij de eerste helft de bovenliggende partij waren met een paar goede kansen en nog wat corners. En zij hadden een schotkans en een corner die er gelijk invliegt.”

“Uiteindelijk gaan zij die laatste tien minuten, kwartier pressen en wordt het een meer open wedstrijd en kan ie ook zomaar tegen vallen”, gaat Caspers verder. “Wat dat betreft denk ik: ja, dan is die 2-2 toch lekker. Ik denk dat wij eerder wel kansen hebben gehad om naar 2-0 uit te lopen. Dan wordt het voor hen lastig om terug te komen. Dat is gewoon zonde, maar achteraf op zich prima.”

Nieuw hoofdveld

Het was voor het eerst dat de heren van Kampong op hun nieuwe hoofdveld een competitiewedstrijd speelden. De tribunes voor het nieuwe clubhuis en de tribune aan de overkant waren volgepakt tijdens het duel met Amsterdam.

“We kijken er al een hele periode naar uit”, zegt Caspers. “Zeker met het lopen uit de tunnel, dan zie je het hele stadion vol zitten. Dat is mooi en ze hadden geen mooiere dag kunnen uitzoeken denk ik. Als ik om mij heen kijk, iedereen staat lekker een biertje te drinken in het zonnetje. Dat hoort erbij bij het hockey. Volgens mij heeft iedereen het naar zijn zin gehad en wij ook op het veld.”

Bloemendaal nieuwe koploper

Met het gelijkspel sloeg Kampong een aanval van Amsterdam op zijn positie af, maar zag wel hoe Bloemendaal de koppositie in de Hoofdklasse op doelsaldo overnam na de 7-1 zege in Bilthoven op promovendus SCHC.

“Het staat allemaal best wel dichtbij elkaar. Het ontloopt elkaar niet veel”, zegt Caspers. “Dat was vorig jaar eigenlijk ook zo en dan kan je ook zomaar aan de verkeerde kant van de streep staan. Dat hadden we vorig jaar een beetje. Het wilde niet echt lukken en als je twee, drie wedstrijden op rij verliest loopt je achter de feiten aan. Nu zitten we er gelukkig vanaf het begin bij en spelen we ook gewoon goed.”

Bij de eerste vier komen

“We staan bovenin en dat is waar we willen horen”, gaat Caspers verder. “Of je nou eerste, tweede of derde staat, maakt op zich niet zo heel veel uit. We willen gewoon bij de eerste vier komen. Ik denk dat daar vijf of zes ploegen echt om mee gaan doen. Dus het is lekker zolang we daar bovenin blijven staan en dat maakt in de kleedkamer een stuk leukere sfeer kan ik je vertellen.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Reageer

Contact Us