Recordkampioen en ex-Oranje international Lieke Hulsen van HC Den Bosch naar Royal Victory HC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Recordkampioen en ex-Oranje international Lieke Hulsen van HC Den Bosch naar Royal Victory HC

Clubicoon Lieke Hulsen verlaat na 16 jaar “haar” HC Den Bosch. De gevierde aanvalster kiest voor de eerste keer in haar leven voor een buitenlands avontuur bij Royal Victory HC. Tegelijk kondigt Victory de terugkeer aan van Justine Van Lathem.

“We waren voor het aanvalscompartiment op zoek naar een echte leider, iemand die steeds voorop in de strijd gaat”, zegt Marc Wellens, manager Topsport bij R. Victory HC. “Na het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021 hebben de Black Sticks hun programma gewijzigd, wat ervoor zorgt dat Olivia Merry met een jaar vertraging naar Victory komt. En als je een vervangster zoekt, dan kom je snel het profiel van Lieke tegen. Haar intense spelstijl en leiderschapskwaliteiten komen overeen met wat wij zoeken: een speelster met scorend vermogen en tonnen ervaring om te delen met onze eigen jeugd. Maar zou zo’n clubicoon een buitenlands avontuur zoeken? Wie niet waagt, niet wint. Dus contacteerde ik Lieke, die me vertelde dat ze net besloten had uit te kijken naar een andere club.”

Hulsen speelde lange tijd voor Den Bosch, maar kreeg dit jaar te horen dat er voor haar geen plaatst meer was.
Hulsen, aan de rechterkant, speelde lange tijd voor Den Bosch, maar kreeg dit jaar te horen dat er voor haar geen plaatst meer was. Foto: Roel Ubels

“Ik kreeg meteen een goed gevoel bij R. Victory HC”, aldus Lieke. “In mijn gesprekken met Marc Wellens werden piekfijn ambities en plan van actie toegelicht. Ook mijn contact met de nieuwe trainer Martin van de Rakt zat meteen goed. Victory is een club in volle groei. Na het plaatsbezoek in Edegem vielen alle puzzelstukjes in elkaar”, zegt de ex-Oranje international. “Er is de nieuwe infrastructuur met het nieuwe clubhuis, de sterke jeugdwerking, de uitbouw van de eerste damesploeg, maar daarbovenop ook de erg prettige omgang met de clubmensen. Het gevoel zat juist en ik ben heel blij dat ik in België mijn ervaring kan inzetten in Ereklasse”, zo vertelt een opgetogen Lieke.

Lieke Hulsen werd maar liefst 8 keer landskampioen en 4 keer Europees kampioen met HC Den Bosch. Ook in zaal laat Lieke zich niet onbetuigd en werd ze zowel lands- als Europees kampioen. Met Jong Oranje won ze goud op het EK. En bij Oranje haalde ze 7 caps.

Eerder trok R. Victory HC de Nederlandse coach Martin van de Rakt (HC Tilburg) en speelsters Lotte Kleinen (HC Tilburg), Kim van Roosmalen (NMHC Nijmegen) en Bente Möschner (HC Tilburg) aan.

Victory kan ook aankondigen dat verdedigster Justine Van Lathem (22) naar de Edegemse club terugkeert. Justine heeft haar jeugdopleiding bij Victory doorlopen, en is dan voor haar studies naar de Verenigde Staten vertrokken, waar ze speelde voor de Pacific Tigers. Verleden seizoen kwam ze uit voor Mechelse.

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer