Rein van Eijk weg bij Hurley als coach Dames 1

Het huwelijk tussen Rein van Eijk en Hurley is van korte duur geweest. Vanwege een verschil van inzicht hebben beide partijen besloten de samenwerking al na slechts één seizoen te beëindigen.

‘Het is ontzettend jammer’, zegt Van Eijk, ‘Helaas heb ik moeten constateren dat de kant waar ik naar toe wilde niet overeenkwam met die van de club.’

Succes

Van Eijk volgde vorig jaar Rick Mathijssen op als coach van Dames 1. Met Hurley eindigde Van Eijk op een zesde plaats in de Hoofdklasse en promoveerde hij met de club naar de Hoofdklasse Indoor.

‘Het is een geweldig jaar geweest, waarin ik veel heb mogen leren. Ik heb gewerkt met een geweldig team, bij een leuke club. Het was gaaf geweest om hierop te kunnen voortbouwen. Ik hoop zo snel mogelijk een nieuwe uitdaging te vinden, want dit is toch het mooiste vak’.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (22)

 1. Wat een bizar nieuws zeg, zo’n ambitieuze jonge coach die na een jaar het veld moet ruimen. Geef die jongen nog een extra jaar, heeft het prima gedaan op het veld en in de zaal. Ik ben benieuwd wat Hurley nu brengt.. Jorge Nolte van Bloemendaal is vrij? Misschien in samenwerking met Patrick Bakker? Zal in mijn ogen een stap achteruit zijn voor de groep. De groep is erg jong en heeft 5 Jong Oranje speelsters die een mooie toekomst voor zich hebben.

 2. Jorge Nolte?
  Ik neem aan dat je een grapje maakt.

  Ik neem aan dat Hurley wil gaan aanhaken bij de top 4. Ze proberen het iedere keer wel, maar het lukt niet. Play offs is lastig, maar meer punten halen en zo dichterbij komen moet kunnen.

  Een kwaliteitsimpuls is daarvoor nodig bij het de spelersgroep, maar zeker in de begeleiding. Van Eijk is blijkbaar niet wat ze zoeken, of nog niet klaar voor het wat grotere werk. Maar dan hebben ze wel iemand nodig die beter is dan hij. Iemand suggesties?
  Jorge Nolte misschien als assistent??? maar hoofdcoach zou een lachertje zijn

 3. Willem vd Donk

  Waarom moet hij weg? iemand meer info? is hij te fanatiek voor de club?

 4. Ik heb inderdaad ook zoiets gehoord in de wandelgangen van het Amsterdamse Bos. Het lijkt mij een aanfluiting tenzij deze dames gewoon een heel leuk jaar willen hebben en daarbuiten weinig willen presteren. Bij Bloemendaal is play outs afgelopen jaren de standaard geweest, de play offs zullen er dus voor Hurley voorlopig niet in zitten..
  Rein leek mij iemand met ambitie die juist bij een club als Hurley past. Zo zie je maar dat het beleid van die club volledig de plank mislaat.

 5. @ Geertje Wie van de Jong Oranje speelsters heeft een grote toekomst voor zich. Ik vind ze vrij matig.

 6. Er speelt wat meer, dat is zeker. Jorge en Bakker gaan het doen. Zijn daar al gesignaleerd.

 7. Erg typisch dat de reactie van @Henkieee (iets te vrijpostig…) verwijderd is.

 8. Rein ontslaan omdat hij te vrijpostig is geweest… En dan Jorge ervoor terug krijgen die in het verleden ook erg vrijpostig is geweest bij de dames van Alecto.. Lijkt mij een gekke en onlogische keuze

 9. Belachelijk! Rein van Eijk heeft een puike prestatie geleverd met Hurley. Geef deze man aub een nederlands jeugteam team onder zijn hoede. Met zijn visie van opleiden en het beter maken van spelers is hij nodig bij de KNHB.

 10. Als SCHC een meesterzet wil doen, moeten ze hem aantrekken voor Dames 1! Tegelijk een meerjarenplan opstellen met veel aandacht voor de jeugd en dan kan SCHC weer terug komen bij de top van Nederland. Want laten we eerlijk zijn: samen met OZ valt SCHC dit jaar het meest tegen van alle hoofdklasseclubs…

 11. Volgens mij zoeken ze bij Hurley ook nog een technisch directeur. Kan Nolte er meteen bij doen. Van alle markten thuis en het is een broodtrainer dus alles is meegenomen. Zijn ze bij Bloemendaal helemaal van hem af.

 12. Tim Bakker

  Wederom ook in deze discussie een anonieme afzeikcultuur.

  anonimiteit eraf en gewoon een valide discussie starten!

 13. Maarten de Vries

  Ha Tim,

  Je hebt helemaal gelijk.
  Ik zou niet weten wie Jorge Nolte is…Maar ben wel erg benieuwd naar het echte verhaal van dit wegsturen.

  Deze jongen heeft, wat ik lees overal, een drive van een echte winnaar…dus daar kan het niet aan liggen.

  Wie biedt?

  en ach, onder de naam van je vriendin mag ook..

 14. Uniek weer deze reacties! Lekker allemaal maar wat roepen. Ik kan jullie uit de droom helpen, deze beste man heeft het gewoon ondanks (een gezien de selectie logische) zesde plaats, volledig verpest bij de selectie en het bestuur. Begin van het jaar riep ie nog van de daken wat voor held ie was, een top talent, een sociaal persoon, een tactisch genie. Viel toch allemaal even vies tegen.
  Dus heel logisch dat ie hierboven aan schc en een knhb team wordt gelinkt. Echt een garantie voor succes! De vervanger nolte daarentegen….Wat doen die clubs toch allemaal.

 15. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste hockeyvrienden,

  Discussiëren over een sport die wij een warm hart toedragen is prima. Maar laten we ervoor waken dat een discussie niet gaat verzanden in zwartmakerij, kinnesinne en ongenuanceerde uitspraken.

  Zoals gezegd, een discussie voeren is prima, maar laten we het beschaafd houden en elkaar ‘bestrijden’ met argumenten.

  Hartelijk dank voor jullie begrip!

  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

 16. hoofdklasser

  @Willem,

  SCHC behoort nog steeds tot de top volgens mij staken ze ook nog dit seizoen veruit boven de nummer vier dus dat is een beetje onzin daarnaast spelen ze ook nog steeds de EHL,en is daar nog geen uitslag van, dus trek nog niet te snel conclusies. In de wandel gangen op SCHC heb ik al wat beruchte coach namen voorbij horen komen. Ze zullen wel met een hele goede coach moeten komen waar het team een goede feeling mee heeft.

 17. hoofdklasser

  *boven de nummer 5.

 18. Onbegrijpelijk dat Rein op straat is gezet, hij is een kampioenenmaker, kijk maar eens naar zijn verleden bij de jeugd van Nijmegen.. Ik ben erg benieuwd wat de beweegredenen van dit bestuur zijn…
  Maar hiervoor zal men de doofpot wel weer hanteren, lekker makkelijk.
  Rein, ik hoop dat je snel een nieuwe mooie uitdaging op topniveau mag vinden!

 19. rein lijkt me inderdaad een prima trainer die met veel jeugdteams kampioen werd. Net zoals patrick bakker dat met de jeugd van amsterdam deed.
  Als coach in de Hoofdklasse blijkt toch wat anders te vragen, blijkt.
  Rein lijkt me een gedreven en enthousiaste coach die overtuigd is van zijn eigen kunnen, getuige de interviews van hem. Maar wellicht voor hem beter om eerst nog wat ervaring op te doen en volwassener te worden als assisitent bij dames hoofdklasser. Voor herenteams in de hoofdklasse lijkt hij me echt nog te licht. Die gaan niks van hem aannemen vrees is. Maar Laren en SCHC zou hij zeker aankunnen als assistent.

  Verrassend dat er over Nolte zo negatief gedaan wordt. Want volgens mij promoveerde hij verrassend met een matige selectie en handhaafde zich met een matige selectie. Wat je hem kan verwijten is dat het hem niet gelukt is de selectie te versterken met betere speelsters.

 20. Dat de selectie van Bloemendaal niet verbeterd is is Nolte niet te verwijten. Concurrentie uit “het Amsterdamse Bos”, waar volgens mij Pinoké en Hurley betalen en Bloemandaal waar de speelsters geen vergoeding krijgen, maakt de keuze voor speelsters die in Amsterdam gaan studeren wel makkelijk. Scheelt veel reistijd. Dan valt het juist op dat Pinoké op het zelfde niveau presteert terwijl die club een in potentie grotere aantrekkingskracht op speelsters heeft. Bloemendaal doet het dus juist naar behoren.

 21. Dat Pinoke zo laag staat is te wijten aan goals maken. Veldspel is dit jaar vaak genoeg goed geweest, Pinoke krijgt ook niet veel goals tegen. Halen gemiddeld 1 of 2 corners per wedstrijd en maken veel kansen niet af. Zonde, met een goalgetter hadden ze 7e of 8e kunnen worden. Bloemendaal is overall een stuk minder. Vond MOP trouwens zwaar tegenvallen dit seizoen, geven het seizoen nog enigszins glans met overwinning op SCHC en gelijkspel tegen Laren. Loopt nu alleen helemaal leeg daar……

 22. Topcoach!

  Goed te zien dat dameshockey op dit forum nog wel leeft…
  NL Hoofdklasse dames gaat wat mij betreft helemaal nergens meer over. Dameshockey, waar de top 4 al jaren niet veranderd, Den Bosch al jaren de toon zet, Amsterdam er af en toe aan mag ruiken, waar alle jeugdinternationals worden aangetrokken door deze top 4 en NL dames voor 95% uit de top 4 bestaat. By far de meest zinloze competitie die er is…

Reageer

Contact Us