Reinoud Wolff gaat Mark Knowles missen in Barcelona - Hoofdklasse Hockey Nederland

Reinoud Wolff gaat Mark Knowles missen in Barcelona


Rotterdam-coach Reinoud Wolff laat aan het AD weten dat hij er niet blij mee is dat hij Mark Knowles moet missen tijdens de eerste ronde van de EHL in Barcelona.
“Een groot gemis”, zegt Wolff over de afwezigheid van zijn Australische vedette. “Knowles is een wereldtopper. Hij is degene die de vertrokken Robert van der Horst bij ons moet vervangen. We worden er in ieder geval niet beter op als hij er niet bij is.”
Over zijn eerste tegenstander in Barcelona, Grange HC, tast Wolff nog enigszins in het duister. “Het is de mindere tegenstander in de poule, maar we moeten er niet van uitgaan dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden.” Over de Duitse landskampioen en tweede tegenstander Berliner HC hebben de Rotterdammers meer informatie. “Het Duitse team hebben we via internet en dergelijke wél heel goed kunnen volgen.”, aldus Wolff.
Dat de Duitsers op dit moment slechts achtste staan in de competitie zegt Wolff niet zoveel. “Toch is het een voortreffelijke ploeg. De Duitse top is een stuk breder en de competitie is ook nog niet zo lang bezig. Dat zij er nu was slechter voorstaan, wil absoluut niet zeggen dat het een minder team is.”
Vrijdagmiddag om 17.00 uur speelt Rotterdam tegen de Schotse kampioen Grange HC zijn eerste wedstrijd en op zondag om 17.00 uur is Berliner HC de tweede tegenstander.

Comments (6)

 1. amsterdammer

  Ik heb Berliner HC vorig seizoen “live” zien spelen toen ik in de meivakantie in Berlijn was met mijn gezin. Even internet afstruinen en een wedstrijdje uit de Duitse Hoofdklasse meegepikt op hun thuisbasis in Zehlendorf.
  Tegenstander: Uhlenhorst Mulheim waar o.a. Stralkowski en Rabente (we kennen hem nog wel!) meededen. Die pot ging om het reguliere Duitse kampioenschap voordat hun play-offs begonnen. Stond nog wel wat spanning op. 2-2 uiteindelijk.
  Berliner heeft met Martin Haner een topper in huis. Ze spelen vooral fysiek heel sterk hockey, weinig fratsen achterin, goede verdediging (geven bijna niets weg) en dito goede keeper. Ze zijn heel fit! Beetje saai misschien, gebruiken lange pass en hoge bal (goed pushen kunnen ze echt allemaal!) wij willen toch vooral snel en technisch vaardig hockey zien. (Snel zijn ze echt wel, maar spelen vooral vanuit een heel hechte organisatie met duidelijke afspraken!) Loop dus niet in het mes! Berliner heeft een aantal zeer sterke jongens in de ploeg die voorin een bal kunnen vasthouden, wachten op versterking en minimaal een corner versieren. Erg effectief allemaal. Kunnen uit het niets gewoon een goal maken net als je dacht de boel onder controle te hebben.
  En: een wereldcorner (Haner) met fraaie varianten! Kortom: lastig te bespelen, erg goed niveau! Rotterdam kan de mouwtjes opstropen! Veel plezier daar!

 2. 13-0 van Grange gewonnen zojuist!

 3. amsterdammer

  Mooie score, maar slaat natuurlijk echt nergens op. Een Europa Cup wedstrijd met een uitslag van 13-0 is niet goed voor het EHL imago. Moet je je voorstellen, FC Barcelona – Club X (de landskampioen van pak ’em beet Polen of zo): 13-0…… klopt niet. Maakt wel heel duidelijk dat er clubs meedoen die op dat podium echt niets te zoeken hebben. Je moet nog oppassen niet geblesseerd te raken tegen zo’n club als Grange HC….
  Wel lekker voor Rotterdam, Berliner is een ander verhaal denk ik.
  Succes Rotterdam!

 4. amsterdammer

  Geen woord gelogen denk ik!
  Goede ploeg dat Berliner. Waren onderliggend t.o.v. degelijk Rotterdam. Maar al met al verstandig gespeeld van beide teams.

 5. Voordaan had nog gewonnen van Grange, gaat nergens over 13-0 winnen op een europees hockeytoernooi.

 6. amsterdammer

  Klopt Peter. Ik schat zelfs dat een gemiddelde OV.klasser ook niet veel moeite had gehad met de schotse kampioen….. vreemde toestand.

Reageer