Renée van Laarhoven: ‘Team en coach grote bijdrage geleverd aan mijn succes’

Renée van Laarhoven beleeft een prachtig zaalseizoen. Met 17 doelpunten mag ze zich topscorer van de Hoofdklasse Zaal noemen en mede dankzij haar treffers speelt Kampong zaterdag om het Nederlands kampioenschap. Het leverde van Laarhoven een nominatie op voor beste zaalhockeyster van het seizoen.

Niet alleen nationaal, maar ook internationaal timmert Van Laarhoven aan de weg. Sinds december vorig jaar maakte ze deel uit van de zaalselectie van Oranje. De speelster van Kampong speelde het EK in Praag, waar ze met Nederland de finale na het nemen van shoot-outs verloor van Duitsland.

Wel EK, geen WK

Van Laarhoven hoopte met Oranje ook het WK te kunnen spelen, maar ze kreeg voor het EK van bondscoach Marieke Dijkstra al te horen dat ze geen deel uit zou maken van de WK-selectie. “Het was gek om voor de toernooien te horen dat ik alleen het EK zou gaan spelen”, zegt Van Laarhoven. “Maar dat heeft mij misschien ook wel rust gegeven. Sindsdien heb ik heel veel stappen gemaakt.”

Na het EK trainde Van Laarhoven nog mee met Oranje, maar inmiddels is de periode bij het Nederlands team afgelopen. “Het was even moeilijk na het EK, omdat je weet dat het voor jou ophoudt en voor anderen doorgaat”, zegt Van Laarhoven. “Natuurlijk wil je het liefst overal bij zijn, maar ik heb het proberen een plekje te geven. Het zal lastig zijn als ze in Berlijn zijn, maar dat hoort er ook bij.”

Plezier en vertrouwen terug

Van Laarhoven kan zich nu volledig focussen op het NK Zaal met Kampong. De Utrechtse ploeg heeft de mindere reeks op het veld, in de zaal weten om te draaien. “Het kostte de eerste seizoenshelft veel energie om er steeds in de laatste minuten af te gaan. Maar we hebben het plezier en vertrouwen teruggevonden in de zaal. Het is leuk om te zien dat speelsters veel stappen maken.”

“Tijdens de periode met Oranje heb ik onwijs veel geleerd”, gaat Van Laarhoven verder. “Mijn team en coach bij Kampong hebben ook een grote bijdrage geleverd aan mijn succes.” De goede prestaties in de zaal geven Van Laarhoven veel vertrouwen. “Op het NK hoop ik er weer te staan op belangrijke momenten, maar we doen het uiteindelijk met elkaar.”

Grote kans

Kampong neemt het in de halve finale op tegen Hurley. De andere halve finale gaat tussen Laren en Oranje-Rood. Van Laarhoven kijkt er met plezier en positivisme naar uit. “Ik denk dat wij een grote kans maken als wij ons beste spel laten zien. Alle ploegen zijn gewaagd aan elkaar. Dat weten we in ieder geval zeker van Laren. Tegen Laren hebben we bewezen dat als we mentaal de sterkste zijn, we de wedstrijd kunnen winnen.”

Een herhaling van de EK-finale ziet Van Laarhoven komend weekend dan ook niet zitten. “We gaan heel hard strijden om de titel binnen te slepen.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Reageer

Contact Us