Rhett Halkett opvolger Lucas Judge in begeleiding Nederlands Elftal Dames - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rhett Halkett opvolger Lucas Judge in begeleiding Nederlands Elftal Dames

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft de Zuid Afrikaan Rhett Halkett aangesteld als assistent-trainer in het begeleidingsteam van het Nederlands Elftal Dames onder leiding van bondscoach Alyson Annan. Halkett volgt Lucas Judge op die stopt vanwege zijn nieuwe aanstelling als hoofdcoach van SCHC Dames 1.

De 34-jarige Halkett kwam tussen 2009 en 2018 meer dan 150 keer uit voor het nationale elftal van Zuid Afrika. Daarmee speelde hij drie keer een WK in 2010, 2014 en 2018, de Olympische Spelen van Londen in 2012 en de Commonwealth Games in 2010 en 2014. Als clubspeler speelde hij in Australië en in Duitsland, waar hij met de Mannheimer Hockey Club in 2016 kampioen van Duitsland werd. Daarnaast heeft hij ook in Nederland gehockeyd, bij Laren en Den Bosch. Na zijn carrière als speler heeft Halkett in verschillende landen coachervaring opgedaan, waaronder in Duitsland als assistent bij Dames 1 van Uhlenhorster Hockey Club.

Bondscoach Alyson Annan kijkt uit naar de samenwerking met Halkett: “We zochten iemand met andere, vernieuwende inzichten. Iemand die zonder voorkennis, neutraal naar het team kan kijken en met nieuwe ideeën komt. Een andere cultuur als achtergrond kan daar een goede basis voor bieden. Ik ben ervan overtuigd dat Rhett met zijn diversiteit aan internationale ervaring een aanwinst is voor het begeleidingsteam.”

Halkett zelf is enthousiast over zijn nieuwe aanstelling: “Deze functie is een geweldige kans voor mij en ik voel me vereerd om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het team. Ik zie ernaar uit om met Alyson, de spelers en de rest van de staf aan de slag te gaan met de voorbereidingen op de Olympische Spelen in Tokio!”

Naast zijn functie bij het Nederlands Elftal Dames, wordt Halkett komend seizoen assistent-coach van HBS Heren 1 dat uitkomt in de Promotieklasse.

 

Comments (3)

 1. Muwahaha. Dit is toch best genant te noemen.
  Belangrijke speelster komt aan met goede vriend. Coach en KNHB gaan akkoord.

  Zo werkt het dus in de hockeywereld.

  wordt tijd dat de KNHB wat aan trainersopleiding gaat doen. Spoeling is al jaren dun.

 2. Wat!?!? Wie komt daarmee aanzetten dan?

 3. Tja… het is inderdaad opvallend dat iemand van buitenaf wordt aangetrokken. Alsof we niet genoeg goede trainers in Nederland hebben. Jammer dat KNHB niet durft aan eigen mensen een kans te geven.

  Deze beste man ken ik niet. Veel succes!

Reageer