Rick Mathijssen opvolger van Graham Reid in staf Max Caldas - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rick Mathijssen opvolger van Graham Reid in staf Max Caldas

 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Rick Mathijssen aangesteld als assistent-trainer in het begeleidingsteam van het Nederlands Elftal Heren onder leiding van bondscoach Max Caldas. Mathijssen volgt Graham Reid op die begin april werd benoemd tot bondscoach van India (Heren).

Mathijssen gaf in december 2018 aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij Dames 1 van Amsterdamsche H. & B.C (Amsterdam). Met dit team werd Mathijssen afgelopen weekend Nederlands kampioen door in de finale van de play-offs HC ’s-Hertogenbosch Dames 1 te verslaan. Tijdens het paasweekend won hij met Amsterdam ook de Euro Hockey Club Cup (EHCC).

Rick Mathijssen was eerder bondscoach van diverse selectieteams van de KNHB. Zo coachte hij Nederlands Meisjes A van 2013-2015 en werd hij aansluitend bondscoach van Jong Oranje Dames. Afgelopen jaar maakte Mathijssen bij de KNHB de overstap naar de jongenslijn en werd hij bondscoach van Nederlands Jongens A. Deze functie legt hij nu neer om tot en met de Olympische Spelen in Tokyo (Japan) fulltime aan de slag te gaan in de staf van het Nederlands Elftal Heren. De KNHB vult zo snel mogelijk de ontstane vacature bij Nederlands Jongens A in.

FIH Pro League en EK 2019
Bondscoach Max Caldas is blij met zijn nieuwe assistent die met ingang van half juni aansluit bij het Nederlands Elftal Heren. “We hebben gezocht naar een assistent die zowel analytisch sterk is, als zelfstandig op het veld kan opereren. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we goede Nederlandse coaches de kans geven om de volgende stap in hun carrière te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we met Rick de juiste man hebben gevonden om de plaats van Graham in te nemen binnen ons begeleidingsteam.”

In juni speelt het Nederlands Elftal Heren diverse poulewedstrijden in de FIH Pro League. Bij een top vier kwalificatie plaatst het team zich voor de Grand Final die van 27 juni tot en met 30 juni gespeeld wordt in het Wagener Stadion in Amsterdam. In augustus volgt dan het EK in Antwerpen (België). Beide toernooien bieden het Nederlands Elftal Heren de mogelijkheid zich te kwalificeren voor een plek in de Olympische TeamNL-ploeg die deelneemt aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Reageer