Robert Tigges: ‘Concurrentiestrijd bevorderlijk voor het niveau’

Amsterdam won zondag de klassieker van Bloemendaal met 3-2. Door de overwinning plaatsten de Amsterdammers zich niet alleen voor de play-offs, maar kwam de ploeg op de ranglijst ook in punten gelijk met de koploper.

“Bloemendaal is een directe concurrent, dus is het wel lekker als je wint”, zegt Robert Tigges, “maar elke overwinning smaakt lekker.”

Blessures

Amsterdam verscheen niet op volle sterkte aan de afslag. De ploeg van coach Dirk Loots moest het in de topper stellen zonder de vaste krachten Teun Rohof en Mirco Pruyser en al vroeg in de wedstrijd haakte Billy Bakker af.

“Het was even puzzelen”, legt Tigges uit. “Maar dat is ook de wijze les van vorig jaar. Toen hadden we een krappe selectie en kwamen we mensen tekort door blessures. Dit jaar hebben we dat opgelost met goede jonge jongens. In de breedte zijn we sterker geworden. We hebben een enorm grote groep. De concurrentiestrijd is bevorderlijk voor het niveau.”

Niet saai

In het Wagener Stadion ontpopte zich volgens Tigges een interessant gevecht, waarin pas vlak voor rust de score werd geopend door Sander ’t Hart. “Het bleef lang 0-0, maar het was niet saai. Er werd in een hoog tempo gespeeld. Alleen waren er niet veel schoten op doel”, zegt Tigges over het eerste deel van het duel.

“Onze optiek was duidelijk om het spel snel stil te zetten”, gaat Tigges verder. “Met twee goede ploegen is de tegenstander buiten de cirkel houden key. Wij konden bouwen op een solide verdediging en daarin moet ik onze ploeg een compliment geven. Als je aan elkaar gewaagd bent, heb je een doelpunt nodig om de boel open te breken.”

Voorsprong vastgehouden

Na rust liep Amsterdam via opnieuw ’t Hart en een rake strafcorner van Justin Reid-Ross uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase kwam Bloemendaal nog terug tot 3-2 dankzij doelpunten van Wouter Jolie en Florian Fuchs. De gelijkmaker bleef uit ook omdat in de laatste minuut een corner van Blake Govers er door Valentin Verga werd uitgelopen.

Na de winterstop is Amsterdam bezig aan een prima serie. De overwinning op Bloemendaal was alweer de zesde winstpartij in zeven wedstrijden. “We zitten er goed in”, gaat Tigges verder. “Dat zorgt voor een goed gevoel. Een goed resultaat is goed voor het moraal zeker met het oog op volgende week. Het geeft vertrouwen.”

EHL tegen Oranje-Rood

Komend weekend wordt er niet gespeeld in de Hoofdklasse, maar speelt Amsterdam in Eindhoven voor de EHL. In de KO16 treft de verliezend finalist van vorig jaar gastheer Oranje-Rood. “Het leeft enorm binnen de ploeg. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Hier is het alles of niets.”

Bekijk de samenvatting van het duel in de Hoofdklasse tussen Amsterdam en Bloemendaal

Reageer

Contact Us