Robert Tigges: ‘We hadden er zin in’

Met zeges op Voordaan (11-3) en Almere (5-3) is titelverdediger Amsterdam prima begonnen aan de Hoofdklasse zaal. “Een goed begin is altijd lekker”, zegt Robert Tigges van Amsterdam. “We hadden er zin in en we waren er klaar voor.”

“Bij Amsterdam vinden we zaalhockey leuk en we zijn er fanatiek mee bezig”, begint Tigges. “We zien het niet als een straf om ervoor te trainen. We nemen het absoluut serieus. De hele vereniging heeft het zaalhockey omarmd en dat gebeurt bij meerdere clubs. Een deel neemt het serieus en een ander deel kijkt het aan, maar de potjes zijn altijd actief en intensief.”

Alles was raak

Met vijf doelpunten had Tigges een groot aandeel in de ruime overwinning op Voordaan in het openingsduel van de eerste speeldag. “We wilden aanvallen en begonnen super goed. Alles was raak en na acht minuten stonden we al 7-0 voor.”

Daarna stokte de scoringsdrift van de Amsterdammers enigszins en deed Voordaan iets terug. “Na de time-out had Voordaan de structuur anders gezet en volgde er een periode waarin we niet scoorden en Voordaan wel. Of dat nu lag aan de organisatie of sprake was van verslapping. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat zo’n periode minder lang duurt”, zegt Tigges, die ook tegen Almere twee keer het net vond.

Moeilijke momenten

“Tegen Almere hebben we moeilijke momenten gehad. Ze maakten het heel klein en speelden op de counter. Verdedigend stond het strak”, legt Tigges uit, die in ieder geval blij is met de eerste zes punten. “Ik denk dat je minimaal twintig punten nodig hebt om de play-offs te bereiken. En daar gaan we voor werken.”

Amsterdam wordt gezien als één van de favorieten voor de landstitel in de zaal. “We hebben de kwaliteiten om de play-offs te halen. En in de play-offs kan er van alles gebeuren. De ambitie is zo ver mogelijk te komen in de play-offs, maar er zijn meerdere kapers op de kust. De titel is niet een doel op zich. Wij willen beter worden en per weekend een stap zetten.”

Reageer

Contact Us