Robert van der Horst: ‘Uit de dood opgestaan voor mijn gevoel’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Robert van der Horst: ‘Uit de dood opgestaan voor mijn gevoel’

‘Ik durf je niet te vertellen wie hem gaat pakken’, sprak aanvoerder Robert van de Horst van Oranje Zwart na het tweede finaleduel waarin de Eindhovenaren een 2-0 achterstand tegen Amsterdam ombogen in een 3-2 overwinning waardoor zondag de beslissing valt in de strijd om de landstitel.

Na de 2-1 overwinning in Eindhoven lag Amsterdam in het eigen Wagener Stadion zaterdag prima op koers voor de 22ste landstitel. Door doelpunten van Mirco Pruyser en Kenny Bain leidden Amsterdammers na de eerste 35 minuten comfortabel met 2-0.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Oranje Zwart vond de aansluiting door een rake strafcorner van Mink van der Weerden. ‘We wisten dat als die 2-1 zou vallen dat we echt weer in de wedstrijd zaten’, gaat Van der Horst verder. ‘Dat gebeurt, op een goede manier ook. Je komt terecht op 2-1. Dan krijg je die strafbal tegen. Dat kan Amsterdam ons eigenlijk begraven, zo eerlijk moet je zijn. Als Vali (Valentin Verga, red.) die strafbal maakt, is de wedstrijd gespeeld.’

Jelle Galema

Verga schoot de strafbal echter naast en Oranje Zwart beef hierdoor in de wedstrijd. Jelle Galema maakte vervolgens gelijk en in de voorlaatste minuut scoorde de spits opnieuw waardoor de Eindhovenaren alsnog de wedstrijd in winst wisten om te zetten.

‘We staan eigenlijk beetje uit de dood op voor mijn gevoel’, aldus Van der Horst. ‘In de tweede helft zijn we beter gaan hockeyen, hebben ze laten lopen. En op basis van de tweede helft meer dan verdiend gewonnen. Nu leven we nog.’

Klasse

Er stond ook een ander Oranje Zwart op het veld dan in de eerste wedstrijd. ‘Donderdag hebben we heel tam gespeeld. Vandaag zijn we met andere energie gaan spelen. Iets meer voorwaarts iets meer lef. Vandaag wilden we echt. We staan 2-0 achter met de rug tegen de muur en je draait het om. Dat is echt klasse van deze ploeg’.

Lees hier het verslag van het duel tussen Amsterdam en Oranje Zwart

Lees hier het interview met Nicki Leijs

Reageer