Roderick Beudeker: ‘Dit jaar stuk sterker voor de dag gekomen’

Net als vorig seizoen sloten de heren van hdm het zaalseizoen af met de derde plaats na 6-5 zege op Schaerweijde in het Topsportcentrum Rotterdam. Het gevoel over de bronzen medaille was dit keer wel anders.

“Vorig jaar waren we ook derde, maar daar zat toen een stuk meer geluk bij. Ik bedoel, we zijn dit jaar een stuk sterker voor de dag gekomen”, zegt aanvoerder Roderick Beudeker van hdm, die wel kan leven met derde plaats.

Belangrijk seizoen

“Ik denk dat het een goede plek is voor ons nu. Het is niet gelukt om van Rotterdam te winnen in de poule. Dat zij boven ons zijn geëindigd, is terecht en je verliest van Amsterdam in de halve finale. Dus ik denk dat die derde plek heel mooi is.”

In de strijd om de derde plaats kwam hdm tegen Schaerweijde in de tweede helft met 3-1 achter. Ondanks de achterstand bleef Beudeker geloven in een goede afloop.

Aanvallend creatief en frivool

“Vooral omdat wij ons niveau nog niet haalden. Als je weet dat je dat voor elkaar krijgt, dan komen die doelpunten wel. Ik ben gewoon heel erg trots op ze dat het is gelukt. Er zaten een paar mooie goals bij. Daar zijn we ook goed in. Aanvallend is het heel creatief en heel frivool en als het dan loopt, ziet het er heel leuk uit.”

Uiteindelijk draaide hdm de score om en liep uit naar 5-3. De Haagse ploeg leek hiermee de wedstrijd te hebben beslist, maar Schaerweijde kwam terug naar 5-4. Ook toen hdm vervolgens 6-4 maakte, bleef het spannend. Het werd 6-5 en de gelijkmaker hing in de lucht toen Schaeweijde nog in de laatste seconden mocht aanleggen voor een strafcorner, maar de verdediging van hdm hield stand.

Spanning

“We dachten we geven het publiek nog even wat. De spanning, daar komen ze toch voor”, lacht Beudeker. “Het is toch lastig om je op te laden voor zo’n wedstrijd. Dat bleek ook, maar dat je je dan kan oprichten en voor komt, dat is gewoon heel erg goed. Als je het dan nog spannend maakt. Misschien is ook de verdienste van Schaerweijde. Die gingen er vol voor, wisselde de keeper. Ja, dat werkte. Dan is het heel mooi dat Joey (Fontaine, red.) uiteindelijk die laatste eruit pakt. Heel lekker”

De derde plaats is volgens Beudeker een belangrijke stap met het oog op volgend seizoen. “Het is gewoon een heel jong team, dat volgend jaar misschien wel eindelijk die finale kan spelen. En daarvoor moet je dit soort wedstrijden kunnen winnen.”

Stijgende lijn

“Mentaal moeten ze gewoon nog stappen maken. Dat is ook logisch voor zo’n jonge ploeg. Ik heb er zelf ook 15 jaar over gedaan om een beetje die rust te kunnen bewaren en te weten wat er om je heen gebeurt. Misschien vragen we soms veel van ze, maar ziet wel echt een stijgende lijn. Volgend jaar denk ik zeker dat we deze ploegen (Amsterdam en Rotterdam, red.) wel kunnen pakken. Daarom was dit seizoen gewoon heel erg belangrijk.”

Reageer

Contact Us