Roel Bovendeert: 'Ik hoef de bal alleen maar aan te raken' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Roel Bovendeert: ‘Ik hoef de bal alleen maar aan te raken’

Na de thriller tussen Rotterdam en Mannheimer HC ging het publiek er goed voor zitten. Het duel tussen Bloemendaal en het Belgische KHC Dragons beloofde een prachtig toetje van de tweede dag van de EHL KO16 te worden. Dat werd het niet. De spanning was al snel uit de wedstrijd en de teller stopte bij 8-0 in het voordeel van Bloemendaal.

Roel Bovendeert was met drie doelpunten de gevierde man aan de kant van de Mussen. “Ik moet zeggen: de ballen kwamen allemaal perfect voor. Het geeft aan dat het geen individuele acties waren. De eindpasses waren top, dan hoef ik de bal alleen maar aan te raken.”

Lekkere ballen

“Het zijn lekkere ballen om te krijgen”, gaat Bovendeert verder. “Het zijn ook ballen die ik graag wil: hard voor de goal. Ik ben blij dat ik zo’n bijdrage heb kunnen leveren in zo’n belangrijke pot.”

Met name in het eerste kwart had Bloemendaal het lastig tegen Dragons. “De score laat misschien zien dat we er overheen zijn gegaan, maar het eerste kwart vond ik zeker voor Dragons. We kwamen er eigenlijk maar moeilijk aan. Zij waren veel aan de bal en wij liepen veel achteruit. En dan valt ie twee keer onze kant op. Dat hockeyt lekkerder natuurlijk. Ik ben blij dat we effectief waren, maar het eerste kwart was zeker niet hoe we wilden spelen.”

KHC Dragons scoort niet

Dragons kreeg meteen na de afslag een levensgrote kans. Jeffrey Thys mikte de bal echter over het doel van Bloemendaal. Ondanks dat de Belgen het heft in handen hadden, bleef het 0-0. Bloemendaal sloeg meteen toe in het tweede kwart via Jamie Dwyer, waarna Bovendeert met zijn drie goals een plek van Bloemendaal in de KO8 veiligstelde.

“Wij hebben ook alleen veldgoals gemaakt en dan lijkt de score heel hoog uit te vallen”, zegt Bovendeert. “Ik denk dat wij na het eerste kwart de omschakeling hebben gevonden en de laatste drie kwarten echt wel hebben gedomineerd. Dat is goed om te zien, helemaal tegen zo’n sterke ploeg.”

Veel beelden bekeken

“We hebben heel veel studie gedaan op Dragons”, vertelt Bovendeert over de voorbereiding op het duel met de Belgen. “We hebben heel veel beelden gekeken, veel meer dan normaal eigenlijk. We wisten hoe ze speelden en dan zie je alsnog dat we het eerste kwart moeite hebben.”

Was Bloemendaal bevreesd voor KHC Dragons? “Nee, niet bevreesd. We gaan altijd uit van ons eigen spel. Maar alles wat bijdraagt, pakken we aan. Dat is gewoon een belangrijk facet vind ik, dat vinden wij allemaal, om zo’n wedstrijd goed aan te vliegen.”

Saint Germain wacht

Maandag wacht het Franse Saint Germain voor een plaats in de FINAL4 van de EHL. “Het is leuk om dit soort potten te spelen. Er is veel publiek en dat doet altijd iets meer met je dan een doorsnee pot op zondag. De adrenaline was hoog, dat zag je denk ik bij iedereen. Het wordt lastig om vanavond (zaterdag, red.) snel in slaap te komen.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen KHC Dragons en Bloemendaal

Bekijk de samenvatting van het duel tussen KHC Dragons en Bloemendaal

Reageer