Roel Bovendeert lang uit roulatie met knieblessure

Roel Bovendeert komt waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in de actie. De speler van Bloemendaal liep afgelopen vrijdag tijdens een zware blessure aan zijn linkerknie op.

“Ik verstapte me en verdraaide mijn knie”, zegt Bovendeert. “In eerste instantie leek het nog mee te vallen en hoopte ik zelfs nog tegen Amsterdam mee te kunnen doen. Maar zaterdag was de knie ontzettend dik en kon ik er niet op staan.”

Schade aan meniscus en kruisbanden

Bij onderzoek in het ziekenhuis wees de MRI-scan uit dat in de meniscus een scheurtje zat en dat er ook zware schade was opgetreden aan de kruisbanden.

Bovendeert: “De knie gaat onder het mes, maar eerst moet het vocht er uit, dus het duurt een paar weken voordat de operatie kan plaatsvinden. Daarna volgt een revalidatietraject waar negen maanden voor staat.”

Tegenvaller

De kwetsuur is een harde klap voor de aanvaller van Bloemendaal die juist zo lekker draaide met zijn team. “Het ging prima, met het team loopt het geweldig, mijn lichaam voelde goed. Ik heb geen enkele geschiedenis met knieklachten, dus dit is echt het slechtste scenario dat je kunt hebben.”

Comments (15)

 1. Floppieenteun

  Slecht nieuws, in de eerste plaats voor Bovendeert zelf, maar ook voor iedereen die Bloemendaal een warm hart toedraagt. Bovendeert heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Dit seizoen ging het helemaal goed met 7 doelpunten in de eerste 7 wedstrijden. Bloemendaal heeft naar mijn idee nu twee top aanvallers over: Fuchs en Brinkman (allebei natuurlijk niet de minste). Govers is er t/m de winterstop niet meer bij. v/d Drift (wereldgoal tegen Amsterdam) en Aarts zijn aanstormende talenten waar je nog niet alles van kan en mag verwachten. Vraag me af hoe Bloemendaal de plek van Bovendeert gaat opvullen? Zie zo snel in het tweede elftal en in de jeugd geen goede vervanger rondlopen. Gaan ze in de winterstop op zoek naar een tijdelijke serieuze vervanger (netwerk: v/d Heuvel, Bovenlander, de Nooijer, Brinkman)? Naar mijn idee een must als je de goede lijn van de eerste seizoenshelft wilt voortzetten en als eerste wil eindigen in de reguliere competitie (wat een direct EHL ticket en thuisvoordeel in de play-off’s oplevert). Bloemendaal is het nu aan z’n stand verplicht om niet meer alleen maar voor een play-off plek te gaan.

 2. Floppieenteun

  @redactie,

  Wat zijn de mogelijkheden van Bloemendaal?

  Is het niet zo dat je het hele seizoen een speler kan aantrekken die verleden jaar niet in de Hoofdklasse heeft gespeeld?

  Of ben je nu verplicht om een vervanger uit de jeugd of het tweede elftal te halen?

 3. @flooieenteun, serieuze vervanger gaat niet lukken. bij hockey geen transferperiode in de winterstop. Maar goed ook, anders was deze zieke koopclub zeker op pad gegaan. Worden zonder extra aankoop toch wel kampioen

 4. Floppieenteun

  Slechte regel en snel veranderen dus. Stel je hebt halverwege het seizoen 7 serieuze blessures op een groep van 20? Zal niet vaak voorkomen maar is theoretisch mogelijk (en is ook wel eens gebeurd). Als je je dan niet kan versterken is als topclub in een keer je seizoen over. Kan nooit de bedoeling zijn. Wat is er mis mee om de transferperiode (eventueel voor speciale gevallen) ook in de winterstop te laten gelden?

 5. Floppieenteun

  Saillant detail. De Nooijer staat op de lijst van 20 spelers die Bloemendaal dit seizoen heeft ingediend. Speelgerechtigde speler dus :-).

 6. hoofdklasser

  @ Floppieenteun

  Alsof de Nooijer dat gaat redden, volgens mij coacht hij ook jullie dames 1, tenzij je dat niet interesseert. En ik ben het er niet mee eens dat je halverwege het seizoen gewoon lukraak nieuwe spelers mag inkopen (stel dat je 7 serieuze blessures hebt) Je begint met 1 team en eindigt met 1 team.
  Het is niet altijd kopen kopen kopen Floppieenteun

 7. RoyalStandard

  Erg sneu, veel beterschap toegewenst!

  Bovendeert was klaar voor het grote Oranje, jammer dat hem die droom voor de komende 9 maanden wordt weggenomen!

  Bloemendaal kan het wel opvangen, Govers kan altijd een lijn naar voren schuiven waar hij normaal speelt.

 8. Schaar, wat een trieste opmerking. Vooral je medegevoel en je fantastische sportiviteit voor een speler spatte van het scherm af. Hoeveel koopzieke clubs telt onze hoofdklasse?
  ik wens Bovendeert alle beterschap . Het lijkt me voor een topsporter vreselijk om zo lang aan de kant te staan.

 9. leuk lijstje wel, de grootste koopclubs van de hoofdklasse afgelopen 10 jr:

  1. Bloemendaal – met stip!!!
  2. Oranje Rood
  3. Rotterdam
  4. HGC
  5. Kampong
  6. Den Bosch
  7. Amsterdam
  8. Pinoke
  9. Hurley

 10. Hockeyliefhebber

  Vroeger had deze site leuke, positieve nieuwtjes. Nu is het verworden tot negatieve stemmingmakerij.

  Allereerst jammer dat er weinig wordt stil gestaan bij de ellende van en voor Roel. Een sporter in hart en nieren die al meer dan 10 jaar 100% leeft voor onze sport. Op het moment dat hij echt hoopt door te breken dit mee te maken, is heel zuur voor hem. Alle support en steun voor Roel!

  Dan dat geschreeuw over koopclubs en Bloemendaal in het bijzonder. Er is geen enkele club, voor zover ik weet, die ooit een speler ‘gekocht’ heeft. Transfersommen komen voor in het voetbal, niet in het hockey. De clubs respecteren onderling doorlopende contracten, de spelers hebben daar nog wel eens moeite mee (oa Peillat…).

  Bloemendaal betaalt zijn spelers een vergoeding, net als alle vaste hoofdklasseclubs. Als tegemoetkoming aan een werkweek van een kleine 40 uur voor de clubs. Waardoor die jongens knetterhard kunnen trainen, wat weer nodig is om internationaal succes te hebben.

  Al die clubs doen dat naar eer en geweten. Vrijwel niet wordt er gesmeten met geld, alles is in evenwicht. Soms gaat een club even over de scheef (KZ, Laren, recentelijk Kampong) en dan wordt dat de jaren daarna intern hersteld.

  Om mee te doen aan de top vullen clubs hun selecties aan met enkele buitenlandse internationals. Het doel is dat dit het nveau van de klasse en wedstrijden verhoogd en ja, het is ook omdat andere clubs het doen….dan houdt het zichzelf in stand.

  Alle clubs zijn bezig om Nederlandse jonge spelers een kans te geven en beter te maken. De selectie van Bloemendaal bestaat naast de 4 buitenlanders uit 4 jongens uit eigen jeugd, 8 jongens die tussen hun 17e en 20e levensjaar naar het Kopje zijn gegaan en 2 (Hofman en reservekeeper Keilholz) die iets later in hun leven aansloten. Al deze jongens zijn naar Bloemendaal gegaan omdat ze in Amsterdam gingen studeren vanuit de provincie en/ of een stap omhoog wilden zetten. Thierry Brinkman was de enige verrassende overstap (hoewel hij toen ook 19 was), hij was gewoon ongelukkig bij Kampong en wilde wat anders.

  Al met al, het valt wel mee met dat koopzieke. Van Bloemendaal en uiteindelijk van alle clubs. Mijn tip: geniet van leuk hockey en hou op met die stemmingmakerij

 11. Allereerst heel erg K@# voor Bovendeert. Net lekker op dreef. Dit gun je niemand.
  @Floppieenteun, Als in principe in het uitzonderlijke geval dat hypothetisch stel. Daar worden geen regels op gemaakt. Blessures horen erbij. Als er teveel blessures in een team komen, dan moet het begeleidingsteam ook nadenken.
  @Hockeyliefhebber, Enige nuance in de spelerslijst van Bloemendaal.
  Bloemendaal heeft idd 4 buitenlanders.
  1 speler uit de eigen jeugd (bij Bdaal begonnen).
  3 spelers die op hun 13e/14e naar Bdaal zijn gegaan.
  1 mega toptalent die op zn 16e naar Bdaal is getrokken.
  3 talenten die uit Zuid Nederland zijn getrokken op hun 17e/18e.
  Een reservekeeper die is gehaald van HGC
  4 spelers die rond hun 20e zijn gehaald als directe versterking.
  3 spelers die 22 jaar of ouder waren, waarvan 2 als absolute versterking.
  Dan noem ik Bloemendaal toch echt wel een koopclub.

 12. Hockeyliefhebber

  Beste hmmm, een rare conclusie. Een koopclub, terwijl je niks betaalt.

  Als jij de overstap van enkele talenten op hun 11e van kleinere clubs uit de regio, op eigen initiatief, ziet als een ‘koopactie’ dan schat je dit anders in dan ik.

  De reservekeeper speelde jaren geleden in de jeugd van HGC en was de afgelopen jaren keeperstrainer op Bloemendaal. Echt een toptransfer, zal Bloemendaal veel voor betaald hebben!

 13. gaat erom dat Bl’daal structureel de actiefste club op transfermarkt is en dan met name als het om aantrekken van buitenlandse spelers gaat. gaat me niet om Nederandse talenten. Is gewoon heel slecht voor het Ned. hockey al die buitenlanders, wie dat nog niet ziet begrijpt het gewoon niet. Bloemendaal kan het hele kopje vullen met al die buitenlandse passanten die ze de afgelopen jaren hebben langs gehad. Dat noem ik dus zeker een koopclub…gewoon titeltje kopen…na paar jaar droog staan is het voor de ego-bestuurders van Bl’daal toch echt nodig om weer een titeltje te kopen…in tussentijd is iedereen alweer vergeten hoe schandalig ze toen zijn omgegaan met clubman Dave Smolenaars…terwijl die Brit toch later ook weer het veld moest ruimen…nu dan maar vd Heuvel…want die is vooral goed in heel veel kopen

 14. @Hockeyliefhebber: je hebt helemaal gelijk
  @Hans: de buitenlanders van Bloemendaal blijven bij jou waarschijnlijk het langste hangen omdat ze (itt anderen) wél toegevoegde waarde hebben, een uitzondering (Ford) daargelaten.

  Ter illustratie: Iedere volger van de hoofdklasse kan zo een aantal buitenlanders in dienst van Bloemendaal noemen. Maar welke drie buitenlanders spelen bij Tilburg of Hurley? 😉

  Wanneer ben je meer een ‘koopclub’: als je met matig budget een matige buitenlander haalt, of met groot budget een goede buitenlander?

  Club Aantal buitenlanders
  —————————-
  Den Bosch 6
  Rotterdam 5
  OR 4
  Bloemendaal 4
  HGC 4
  Tilburg 3
  Hurley 3
  Pinoke 2
  Kampong 2
  Amsterdam 2
  Qui Vive 1
  Almere 1
  ——————-
  gemiddeld 3.1

 15. Toegevoegde waarde… Je noemt zelf Ford al, verder: Andres Bel, Dominic Hird, Sardar Singh. Middelmaat, reserve of gewoon mislukt.

Reageer

Contact Us