Roël Kuyvenhoven: ‘Het geloof is gebleven’

De dames van Pinoké deden zichzelf zondag een enorm plezier. Voor eigen publiek werd MOP met 3-1 verslagen. Het betekende niet alleen de eerste overwinning van het seizoen, maar ook dat de aansluiting met nummer voorlaatst Bloemendaal weer is gevonden. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt met nog twee duels op het programma slechts twee punten.

“De eerste helft was van ons minder goed. In de tweede helft hebben we volle druk gezet en hoger op het veld de bal afgepakt. Dat is een goede zet geweest. We hebben veel kansen gecreëerd”, zegt Roël Kuyvenhoven van Pinoké.

Wedstrijd omgedraaid

Het leidde ertoe dat Pinoké de 1-0 achterstand uit de eerste helft omboog naar een 3-1 zege. MOP was na 13 minuten op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Feline van Kampen. De tactische omzetting in de rust leidde tot de gelijkmaker van Stella van Gilst, waarna Bo Peijs en Marjolein Ceulen de zege voor de Steekneuzen veiligstelden.

“Deze wedstrijd was heel belangrijk”, stipt Kuyvenhoven het belang van het duel met MOP aan. “Nu staat Bloemendaal op twee punten. Als we gisteren hadden verloren, was het een stuk moeilijker geweest. Nu zijn de kansen reëel.”

Gevraagd terug te komen

Kuyvenhoven zit sinds kort weer bij de selectie. Vorig jaar nam ze afscheid van het vaandelteam en speelde ze haar wedstrijden in Dames 2. Robert Justus, onlangs als hoofdverantwoordelijke opgevolgd door Hans Oostindie, vroeg haar terug.

“Deze paar weken zijn goed te overzien en ik help graag. Ik heb twee weken meegetraind om te kijken of ik iets kan toevoegen”, zegt Kuyvenhoven die de positie van verdedigende middenvelder inneemt. “Ik ben het aanspeelpunt voor de verdediging. Ze kunnen mij inspelen en dan speel ik hem naar een blauw shirt. Daar ben ik goed in.”

Groei van het team

Kijkend naar het jonge team van Pinoké zegt Kuyvenhoven. “De groep is ontzettend veel gegroeid als je kijkt naar waar ze nu staan en na de eerste wedstrijden van de competitie. Ze blijven investeren in elkaar, zetten de schouders eronder. Week in, week uit. En het geloof is gebleven. Dat is ontzettend knap. Ik moet hen echt een pluim geven.”

Het seizoen duurt nog maar twee wedstrijden. In die duels moet Pinoké een achterstand van twee punten op Bloemendaal ongedaan zien te maken. Zondag treffen de Steekneuzen de buren van Hurley waarna een week later de dan wellicht allesbeslissende finale in de strijd om directe degradatie tegen Bloemendaal wordt afgewerkt.

Derby tegen Hurley

“Ik heb er veel zin in”, zegt Kuyvenhoven. “De laatste speeldag is alleen belangrijk als je deze week ook een goed resultaat haalt. Hurley is uitgespeeld, maar een derby blijft een derby. Zij zullen veel strijd leveren, maar ik zie mogelijkheden.”

Reageer

Contact Us