Rohof: “We konden niks meer brengen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rohof: “We konden niks meer brengen”

De tweede halve finale tussen Bloemendaal en Amsterdam was er een waarin beide ploegen één helft domineerde. In de eerste helft was Amsterdam de bovenliggende partij en kon vanuit die positie twee keer scoren. “We stonden natuurlijk 0-2 voor, maar gespeeld is zo’n wedstrijd nooit,” aldus Amsterdam-verdediger Teun Rohof. “Zeker niet uit tegen Bloemendaal met hun eigen publiek.”

In het tweede bedrijf ging Bloemendaal aanvallender spelen en zette druk op de verdediging van de hoofdstedelingen. Bij de achterhoede van Amsterdam was het kort na de hervatting alle hens aan dek, want de gastheren creëerden kans op kans. “Zij speelden alles of niets. Meteen na rust kwamen er volgens mij vier spitsen, dan is het goed doorkomen. Toen die 1-2 viel was dat hele pijnlijke, maar was er nog steeds niet veel aan de hand,” vertelt Rohof.

“De tweede helft brachten we toch te weinig en we gingen te veel naar achter, waardoor zij het spel konden maken.” Het spel van Bloemendaal werd beter en dat zorgde ervoor dat de stand gelijk werd getrokken.  “We konden niks meer brengen,” zegt Rohof. Uiteindelijk moesten er shoot outs genomen worden om de winnaar van het duel te beslissen. In die reeks ging Amsterdam onderuit en grijpt het team wederom naast een grote prijs dit seizoen.

“Het is gewoon drie keer kut,” zegt Rohof. “Zaalseizoen is al een nachtkaars uitgegaan, toen het veldseizoen en nu het EHL-seizoen.”

Nu moet de ploeg zich opladen voor de wedstrijd om de derde en vierde plek, die morgenochtend om 10.15 begint tegen het eerder deze dag uitgeschakelde Rot Weiss Koln.  “Ik word misschien nu nog wel liever derde dan tweede, want als je de finale verliest is nog pijnlijker,” geeft Rohof toe.

Achteraf gezien is het een bijzonder jaar voor de Amsterdammers, dat vorig hockeyjaar meerdere prijzen in ontvangst mocht nemen. Nu grijpt het drie keer mis en dat had misschien niet iedereen verwacht.   “Misschien is het wel gewoon een opbouwjaar, we hebben alles mee mogen doen. Met een nieuw team eigenlijk ervaring kunnen opdoen en sommige spelers op een andere plek zie spelen. We gaan vanuit deze basis door en zo moeten we het maar oppakken,” aldus Rohof.

Reageer