Rotterdam gaat samenwerken met Engelse Beeston HC

Rotterdam gaat nauw samenwerken met de Engelse topclub Beeston HC uit Nottingham. Beide clubs delen met ingang van 1 februari kennis en ervaringen onder meer ter verbetering van de jeugdopleiding en de ontwikkeling van (top)spelers. Ook streven beide verenigingen naar een versterking van het clubhockey.

Beeston HC geldt in Engeland als één van de topclubs en komt met zowel haar eerste damesteam als haar eerste herenteam uit op het hoogste niveau, de England Hockey League. Tussen 2011 en 2014 behaalde Beeston (heren) het Engelse landskampioenschap. De heren hebben de afgelopen jaren ook vaak deelgenomen aan de Euro Hockey League (EHL).

Reputatie
“Dit is een fantastisch initiatief van beide clubs om intensief samen te werken”, stelt Rotterdam‐aanvoerder Jeroen Hertzberger. “Beeston heeft de reputatie dat het kwalitatief goede internationale spelers opleidt. Voor jonge spelers van Rotterdam biedt deze samenwerking een mooie kans om studie en hockey in Engeland te combineren.”

“Het doet mij veel goed dat mijn twee clubs elkaar in dit partnerschap hebben gevonden”, zegt oud‐Beeston international Adam Dixon, die sinds dit seizoen uit komt voor Rotterdam. “Voor spelers van Beeston is dit een unieke kans om in de Nederlandse
competitie ervaring op doen en voor spelers van Rotterdam om naar Engeland te komen.”

Als onderdeel van het partnerschap wordt per direct gestart met:
‐ samenwerking op bestuurlijk niveau. Rotterdam‐bestuurslid Mark van Rijn, verantwoordelijk voor tophockey, wordt adviseur van het bestuur van Beeston. Directeur en secretaris David Griffiths van Beeston wordt adviseur van het bestuur van Rotterdam.
‐ leden van beide clubs, 3.200 in totaal, kunnen van elkaars faciliteiten gebruikmaken.

In de komende maanden zullen onder meer de volgende mogelijkheden worden aangeboden:
– uitwisseling van spelers – een kans voor (top‐)spelers om ervaring op de doen in een andere hockeycultuur;
– studiemogelijkheden – mogelijkheden voor verenigingsleden om te studeren en te hockeyen in Engeland/Nederland;
– een conferentie voor coaches en trainers van beide clubs om kennis en ervaring uit te wisselen;
– mogelijkheden voor alle teams voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden om zo een stukje hockeycultuur ‘aan de andere kant van de Noordzee’ op te snuiven.

Rotterdam-Beeston-Samenwerking

Reageer

Contact Us